Skip to content Skip to footer

Mit liv som kejser

Forfatter:Su Tong

Da en fjortenårig prins bliver udråbt til kejser, sker der store forandringer i den enorme region, han får magt over. Han regerer med en jernnæve. Både inden i og uden for paladset.

Yderligere information

Udgivelsesdato

11.04.2024

Sidetal

260

Køb bogen

title Beskrivelse

En fjortenårig prins bliver mod forventning udråbt til kejser. Han er naiv og forkælet, og han regerer over en gigantisk region. Kombinationen af umådelig magt og manglende talent har gjort den unge kejser blind for omverdenen, og han regerer med en jernnæve.

Det er en blændende fortælling om ondskab og dekadence, der er dybt rodfæstet i den faktiske historie, og så er det historien om konkubiner og eunukker og om livsfarlige royale intriger.

‘Mit liv som kejser’ er ikke alene medrivende roman, det er også en bog, der på godt og ondt gør læseren klogere på det store land mod øst.

 

Pressen skrev om Su Tongs Flodbred:

“Su Tong er en skæmtende samfundskritiker, og man skiftevis gyser og griner, når han vender vrangen ud på det korrupte, kinesiske system ved hjælp af folkekomediens afvæbnende effekter, bl.a. en naiv, barnlig fortæller … Romanens univers er uhyggeligt realistisk og magisk eventyrligt. Flodens brune, ulækre vand er en nøjagtig gengivelse af virkelighedens, men samtidig taler floden til dem, der vil lytte. Sproget er levende på den mundtlige måde, fuld af slang, ordsprog og talemåder, som fortæller om en tid før de nøgterne bekendtgørelser og den kulturelle ensretning. ’Flodbred’ er fænomenalt godt skrevet og forrygende godt skruet sammen.”

Jyllands-Posten

  • Originaltitel: Wǒ de dì wáng shēng yá 我的帝王生涯
  • ISBN: 9788772049212
  • Oversætter: Sidse Laugesen
  • Omslagsdesign: Christinna Lykkegaard Nilsson