Skip to content Skip to footer

Hvem er bange for køn?

Forfatter:Judith Butler

Et opråb imod alliancer mellem autoritære bevægelser, samt en opfordring til at skabe en bred sammenslutning mellem alle dem, hvis kamp for ligestilling er forbundet med kampen mod uretfærdighed. Sociokønnet bør ses på et intersektionelt spektrum, hvor både race, klasse, seksualitet og nationalitet spiller ind. Ved at forestille sig nye muligheder for både frihed og solidaritet tilbyder Judith Butler os et håbefuldt værk med sociale og politiske analyser, der både er aktuelle og tidløse.

Yderligere information

Sidetal

341

Udgivelsesdato

26.06.2024

Køb bogen

title Beskrivelse

Sociokønnet (eng. gender) er blevet som et fantasme for den anti-sociokønsideologiske bevægelse. Det være sig i Rusland, hvor det bliver kaldt en trussel mod nationens sikkerhed, eller i Vatikanet, hvor det ses som en trussel mod selve civilisationen, eller i konservative evangeliske og katolske menigheder over hele verden, hvor det betragtes som en politisk dagsorden, der forsøger at ødelægge de traditionelle familieformer.

Butler belyser de konkrete måder, hvorpå dette fantasme opsamler og forskyder vor tids eksisterende frygtformer som klimaødelæggelse, økonomisk udsathed, krig og politivold. I samspil med vildledende beretninger om kritisk raceteori og xenofobisk panik omkring migration dæmoniserer anti-sociokønsbevægelsen kampen for ligestilling, giver næring til aggressiv nationalisme og efterlader millioner af mennesker sårbare for undertrykkelse.

  • Originaltitel: Who's Afraid of Gender?
  • ISBN: 9788772048260
  • Oversætter: Peter Borum
  • Omslagsdesign: Christinna Lykkegaard Nilsson

Du kunne også være interesseret i...