Skip to content Skip to footer

Frygtens monarki

Et filosofisk blik på vores politiske krise
Forfatter:Martha C. Nussbaum

Den mest indflydelsesrige nulevende filosof udgives for første gang i fuld oversættelse på dansk.

Yderligere information

Sidetal

310

Udgivelsesdato

12.09.2019

Køb bogen

title Beskrivelse

Martha Nussbaum er optaget af følelsernes betydning – for vores evne til at knytte os til hinanden og opbygge samfund. Hendes nyeste udgivelse er en suveræn, urovækkende og dog opløftende bog, som med Nussbaums vanlige udsyn tager udgangspunkt i det nye politiske landskab i den vestlige verden, men hæver sig over Trump-figuren og i stedet går gennem den antikke historie for at række ud mod fløjene og modarbejde tidens polarisering. Dét har vi brug for for at modvirke den splittende frygt og uro, som ses i globaliseringens kølvand.

“At læse Nussbaum er illuminerende … der er som altid intet at udsætte på forfatterens gradvise og omhyggelige opbygning af argumenter, punkt for punkt, altid i samtale med historien. Thukydid i samme sætning som Trump. Det er en friskhed og åbenhed i hendes ‘samtidsdiagnostik’ (professor Mikkel Thorups betegnelse i det kloge efterord), som må virke provokerende for alverdens mere indkrogede filosoffer.” Asker Hedegaard, Weekendavisen "Martha Nussbaum er optimistisk og konstruktiv i sin måde at gå til verden på. Men hun er det interessant nok på baggrund af et ret dystert syn på tilværelsens grundbetingelser."
Nils Gunder Hansen, Kristeligt Dagblad

“En klarsynet udgravning af fundamentet for vores frygt." Chicago Tribune “En elegant og præcis stilist … som får os til at stoppe op, tænke dybere og genoverveje vores refleksbetingede antagelser.”
New York Times Book Review

"En af USA's førende filosoffer undersøger den farlige fusion af følelser ... Selv læsere, som ikke deler Nussbaums politiske ståsted, må tage varmt imod denne opfordring til et følelsesmæssigt sundere offentligt liv."
Booklist

"For første gang er den indflydelsesrige amerikanske filosof Martha Nussbaum blevet oversat til dansk. ... Den danske oversættelse fremstår velredigeret med et flot analytisk sprog. Interessante betragtninger, der giver en filosofisk ballast fra antikkens tænkere til at se nutidige sammenhænge. Nussbaum er glimrende til at inddrage menneskelige og historiske eksempler, der tydeliggør hendes pointer. For læsere af politisk filosofi og socialpsykologi."
Martin Minka Jensen, Lektørudtalelse

  • Originaltitel: Monarchy of Fear
  • ISBN: 9788772044316
  • Oversætter: Joachim Wrang
  • Omslagsdesign: Sofie Poulsen
  • Forord / Efterskrift: Mikkel Thorup