Skip to content Skip to footer

Første advarsel

Forfatter:Michael Connelly

En garvet journalist kaster sig hovedkulds ind i sagen om et bestialsk mord. Men der er tilsyneladende mere på spil end som så.

Yderligere information

Udgivelsesdato

15.03.2021

Sidetal

354

Serie McEvoy-Walling
Serienr.

3

Køb bogen

title Beskrivelse

Jack McEvoy skriver om forbrugerstof på FairWarning, men da en kvinde, som han kortvarigt stod i forhold til, bliver myrdet, kaster han sig over historien, for der er noget, der stikker dybere end som så. Jack er gammel i gårde, og han har før opsnuset historier om seriemordere, men denne gang er der andet og mere på spil.

Hvilken rolle spiller DNA-forskning? Hvad er prisen på et særligt gen på Dark Web? Og hvordan er datasikkerhed forbundet med ét mord, der bliver til flere?

Den garvede journalist trodser alle formaninger og giver sig til at efterforske sagen … og spørgsmålene står i kø. Måske skulle han alligevel have lyttet til den første advarsel.

"... Jack McEvoy, der engang skrev om krimistof, men nu lever af royalties fra en svunden tid og smålunkne indtægter fra sine forbrugerartikler, er en herligt uheroisk og meget menneskelig helt, som man let kan identificere sig med. Gennem ham bliver 'Første advarsel' også til en fortælling om journalistikkens vilkår i en verden af gule nyhedsbjælker og billig clickbait, og idet Fair Warning også er et nyhedsmedie, der findes i virkeligheden uden for bogen, er der en metafiktiv dimension i romanen, som er meget moderne, ny og modig for traditionalisten Connelly."
Sophie Engberg Sonne, Politiken

  • Originaltitel: Fair Warning
  • ISBN: 9788772046242
  • Oversætter: Inger Kristensen
  • Omslagsdesign: Christinna Lykkegaard Nilsson