Skip to content Skip to footer

Den slemme pige

Forfatter:Mario Vargas Llosa

‘Den slemme pige’ er en litterær jordomrejse over et menneskeliv. Den håbløst forelskede Ricardo befinder sig altid lige bag en mystisk pige, og lige i hælene på kærlighedens komplekse, lidenskabelige og mystiske natur.

Yderligere information

Udgivelsesdato

21.03.2024

Sidetal

362

Køb bogen

title Beskrivelse

I sin ungdom i forelsker Ricardo sig i den slemme pige, som slet ikke virker så slem endda. Da han senere møder hende i Paris, brænder hans kærlighed fortsat med samme altfortærende styrke, og som den pæne dreng han er, tøver han ikke med at kaste sig hovedkulds ind i kærligheden – heller ikke selvom den slemme pige virker mere og mere slem.

Denne roman er Nobelpristageren Mario Vargas Llosas litterære jagt på kærlighedens komplekse, lidenskabelige og mystiske natur og samtidig et overdådigt kulturelt tidsbillede.

Den slemme pige udfordrer den pæne dreng, hans konformitet og begrænsede ambitionsniveau, og de to mødes igen og igen med hele verden som scene for deres tragikomiske forestilling. Fra hjemlandet Peru til Paris over London, Tokyo og Madrid.

“En pragtfuld, spændende og uimodståelig fortælling … En nutidig kærlighedshistorie, der udforsker 1960’ernes, 70’ernes og 80’ernes kærlighedssyn”
New York Times

 

"Peruvianske Vargas Llosa begik med ”Den slemme pige” i 2006 et sent hovedværk, som Klim har udsendt i oversættelse af den overlegne spanskoversætter Rigmor Kappel Schmidt. Hun har tidligere begået den mest kompetente oversættelse af Cervantes" ”Don Quijote”, der findes på dansk. ”Den slemme pige” er slet og ret ikonisk, latinamerikansk fortælleglæde, et romantæppe lagt under det europæiske kontinent uden at lade sig nedtrampe af nyere europæiske tendenser til narcissistiske fortællerstemmer og frygtsomme overpsykologiseringer."
******
Kristeligt Dagblad, Rasmus Vangshardt

“I sin sidste roman før han fik nobelprisen viste Mario Vargas Llosa, hvordan umulig kærlighed kan være den eneste mulige … Der er ingen logik i Vargas Llosas roman om den slemme pige, men til gengæld en dyb indsigt i kærlighedens spegede væsen. Sidegevinsten er et spraglet billede af den vestlige kultur, der er det bizarre forholds scene … Rigmor Kappel Schmidt har oversat på sit sædvanlige høje niveau.”
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Thomas Bredsdorff, Politiken

“Han regnes for en af de største latinamerikanske forfattere, selvom hans skifte fra socialist til borgerlig har vakt kritik. Men i romanen her skriver han med kærlig indfølelse om både 60ernes vildførte revolutionære, hippierne i London og Lily. Han har højt til loftet. Undtagen når det gælder de rigtig rige, som Lily løber efter.”
Bo Bjørnvig, Weekendavisen

"Forfatteren formår at anskueliggøre en på en gang hverdagsagtig trummerum og et hæsblæsende kærlighedsforhold med skiftende scener. En tankevækkende fortælling med masser af sex, psykologi, kultur og politik. En enestående fortælling om kærlighedens natur og parforholdets dynamikker, om fattigdom og herkomst."
Maria Björnsdóttir Tanev, Lektørudtalelse

“En pragtfuld, spændende og uimodståelig fortælling ... En nutidig kærlighedshistorie, der udforsker 1960'ernes, 70'ernes og 80'ernes kærlighedssyn”
New York Times

  • Originaltitel: Travesuras de la niña mala
  • ISBN: 9788772047638
  • Oversætter: Rigmor Kappel Schmidt
  • Omslagsdesign: Malene Rauhe