Skip to content Skip to footer

Den enes død

Forfatter:Michael Connelly

Anden bog i serien om Limousineadvokaten Mickey Haller.

“‘Den enes død’ er en rigtig sydcalifornisk Hollywood-krimi med onde gader og gusten ondskab a la Raymond Chandlers klassiske mesterværker … at dræbe nattesøvn, det forstår forfatteren stadigvæk.”
Bo Tao Michaëlis, Politiken

Yderligere information

Sidetal

360

Udgivelsesdato

18.11.2010

Serie Limousineadvokaten
Serienr.

2

Køb bogen

title Beskrivelse

Limousineadvokaten Michael Haller har haft et par hårde år, siden han overlevede et skuddrama, hvor han dræbte et menneske og selv blev hårdt såret. Men nu ser det ud til at vende for den tidligere så kyniske jurist. Hans ven og kollega, den succesrige forsvarsadvokat Jerry Vincent, er blevet fundet død i sin bil – skudt på klos hold – og Haller er til sin store overraskelse blevet udpeget til at overtage Vincents firma og dermed også mange af hans lukrative sager. Men mens han gennemgår den lange liste med mulige nye klienter, går det op for ham, at Vincents morder kan gemme sig dér og højst sandsynligt nu også kan være ude efter ham.

Det er LAPD-detektiven Harry Bosch, der efterforsker den brutale nedskydning, og han er fast  besluttet på at finde Vincents morder, også hvis det betyder, at han må bruge Mike Haller som madding. Haller og Bosch er ikke hinandens kop te, men i takt med at mordsagen spidser til, indser de to mænd, at de er nødt til at arbejde sammen, hvis de skal have en chance for at slippe fra det med livet i behold. Og måske har de i virkeligheden mere til fælles, end de er klar over.

"'Den enes død' er en rigtig sydcalifornisk Hollywood-krimi med onde gader og gusten ondskab a la Raymond Chandlers klassiske mesterværker ... at dræbe nattesøvn, det forstår forfatteren stadigvæk."
Bo Tao Michaëlis, Politiken

"Man lægger sig fladt på maven for plotmesteren Connellys virtuose kunnen. Der er ingen sprækker i den nådesløse logik bag intrigens opbygning, og naturligvis vedkender han sig arv og gæld til den hårdkogte genres mestre – Dashiel Hammet, Raymond Chandler med mange flere – i og med at hans heltes desillusionerede og derfor kyniske livsanskuelser som regel viser sig at være velbegrundede. ... Connelly kan sit kram, og som altid stråler hans portræt af Los Angeles. En gennemkorrupt skøge, der aldrig mister sin glans."
Katinka Bruhn, Weekendavisen

"... båret af et solidt sprog, levende kulisser og spændende figurer samt et stramt plot, der konstant vrider sig, men aldrig får lov at komme ud af sin i dette tilfælde lette og underholdende kurs."
Information

  • Originaltitel: The Brass Verdict
  • ISBN: 9788779556867
  • Oversætter: Jette Røssell
  • Omslagsdesign: Joyce Grosswiler