Skip to content Skip to footer

Fortællingen om dengang Xu Sanguan solgte sit blod (PB)

Forfatter:Yu Hua

På en gang et menneskeligt portræt og en håndfast skildring af livet under Formand Mao.

Yderligere information

Udgivelsesdato

07.07.2017

Sidetal

265

Køb bogen

title Beskrivelse

“Denne bog er en folkevise, hvis puls skabes af erindringen. En melodi i rolige spring, hvor pauserne skjules af rimet.”
Yu Hua, fra forfatterens forord

Xu Sanguan supplerer sin beskedne løn fra silkefabrikken ved at sælge blod. I kampen for at forsørge sin familie besøger han alt for ofte blodformanden, og da hans privatliv udstilles, står ydmygelserne i kø.

Xu Sanguan må bogstaveligt talt sælge ud af sit hjerteblod. Det er ironisk, at det netop er i blodets bånd, han finder sin styrke.

"Vi ser mennesket slippe ud af forfatterens alvidende spændetrøje, mennesket, som ikke lader sig kue af noget system. Det er en kinesisk roman, hvor det traditionelle mødes af en gryende modernitet, hvor determinisme langsomt knuses af eksistentialisme. Havde Yu Hua, der især i 80' erne blev betragtet som en af Kinas store postmoderne stemmer, fortalt dette i en metaagtig og kompliceret form, havde man nok nemt fået et distanceret forhold til karaktererne. Men fordi han tværtimod holder en helt simpel tone, føler vi os i øjenhøjde, loyalt knyttet til mennesket, der slippes fri på siderne."
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Alexander Vesterlund, Politiken

"...Yu Hua beretter tragikomisk om rædslerne i Maos folkerepublik i enkel, men ualmindelig vewlfortalt roman."
*****
Fyens Stiftstidende

"Romanen er skrevet i et usædvanligt smukt, råt og ligefremt sprog og indhold. Figurer og omgivelser er levende, og universet er meget nærværende under læsningen … jeg må sige, at denne roman satte et meget stort aftryk, både under og efter endt læsning. Jeg var top underholdt, blev udfordret på både humor og moral, og måtte sådan set bare følge med. Er du en af de heldige, der har læst forgængeren, eller er du, som jeg, en ny læser  – så er det her en roman, der bare kalder på at blive læst. Jeg bøjer mig i respekt!"
*****
Bognørden.dk

"En stor læseoplevelse i en lille bog, der er overraskende let tilgængelig."
Heidi Buur Pedersen, Lektørudtalelse

  • ISBN: 9788771299892
  • Oversætter: Sidse Laugesen
  • Omslagsdesign: Christinna Lykkegaard Nilsson