Skip to content Skip to footer

Bruce Springsteen (PB)

en biografi
Forfatter:Karsten Jørgensen

… fascinerende bog, der tager læseren gennem Springsteens fascinerende karriere som studie- og livemusiker og undervejs også giver et indblik i Bruces turbulente og konfliktfyldte liv.

“Jørgensens fortællestil og sproglige tone er nede på jorden og lige ud ad landevejen … i øjenhøjde med den forudsætningsløse læser, der er interesseret i en all round-introduktion til The Boss.”
**** Espen Strunk, Gaffa

“… det er netop den slags detaljer, der hæver Jørgensen op som en af vores bedste og mest vidende rockarkæologer herhjemme. Og så kan han skrive, hvilket bestemt ikke er en selvfølge, når det gælder biografier om musikere. […] Grundlaget er gedigen research, og som sådan får vi ikke noget nyt at vide, men vi får en medrivende og personlig skildring af en musiker, der om nogen har været med til at sætte ord og musik til Amerika på godt og ondt.”
**** Lars Rix, Berlingske

Yderligere information

Udgivelsesdato

03.05.2013

Køb bogen

title Beskrivelse

I midten af halvfjerdserne dukkede Bruce Springsteen op på den internationale rockscene og blev hurtigt udråbt til både ”rock’n’roll musikkens fremtid” og ”den nye Bob Dylan”. I de 40 år, der er gået siden, har han formået at fastholde et højt kvalitetsniveau på de fleste af sine plader, og han rager op som et af de allerstørste navne i rockhistorien.

Springsteen har ofte balanceret på kanten af klicheen og det sentimentale – men sin troværdighed har han aldrig mistet. Hans enkle og tilgængelige rockmusik og de gribende sangberetninger om den lille mands kamp i livet har altid appelleret bredt til en stor og loyal fanskare – og så har Bruce aldrig været bange for at tage nationens temperatur i sange om Vietnam, Reagan-tiden, 11. september, Bush-æraen og krigen i Irak på en særdeles indtagende måde, som har appeleret til, ikke kun amerikanerne, men hele verden.

Karsten Jørgensen, der tidligere har skrevet bøger om John Lennon og Paul McCartney, fører os hele vejen gennem Springsteens fascinerende karriere som studie- og livemusiker – og undervejs får vi også indblik i Bruces turbulente og konfliktfyldte liv.

"Hatten af for en velskrevet, gennemresearchet, seriøs biografiom en fantastisk, ydmyg og hårdtarbejdende kunstner, som uden at ville det blev talsmand for en hel generation og som bevarede sin troværdighed og jordforbindelse trods sin verdensomspændende succes. Et must for Springsteenfans!"
Henrik Strube, Musikeren

"Jørgensen er kendt for en grundig research, et klart og præcist sprog og for at disponere sit materiale på en begavet og letlæselig facon. Han skuffer ikke på nogen af de områder i Bruce Springsteen – En biografi. Man stryger lige igennem siderne, der er kronologisk delt op i karriereafsnit snarere end i årstal. Det giver god mening – det er ikke talnørder, der er Jørgensens målgruppe, men folk og fans, der gerne vil have en god historie og måske også have bekræftet deres eget billede af, hvordan Bruce i virkeligheden er."
René Gummer, Weekendavisen

"Forfatteren Karsten Jørgensen er en af Danmarks bedste rockskribenter. Han har tidligere udgivet leksikoner om The Beatles og Bob Dylan samt biografier om John Lennon, Elvis og Paul McCartney. Nu har Karsten Jørgensen skrevet en mesterlig biografi om manden, der genopfandt rocken."
Bjarne Nielsen, Arbejderen

"Jørgensens fortællestil og sproglige tone er nede på jorden og lige ud ad landevejen ... i øjenhøjde med den forudsætningsløse læser, der er interesseret i en all round-introduktion til The Boss."
**** Espen Strunk, Gaffa

"... det er netop den slags detaljer, der hæver Jørgensen op som en af vores bedste og mest vidende rockarkæologer herhjemme. Og så kan han skrive, hvilket bestemt ikke er en selvfølge, når det gælder biografier om musikere. [...] Grundlaget er gedigen research, og som sådan får vi ikke noget nyt at vide, men vi får en medrivende og personlig skildring af en musiker, der om nogen har været med til at sætte ord og musik til Amerika på godt og ondt."
**** Lars Rix, Berlingske

"Velkomponeret og up to date biografi om en af rockens helt store ikoner, som giver én lyst til at finde skiverne med 'The Boss' frem igen."
Steffen Gordon Nielsen, Lektørudtalelse

  • Originaltitel: Bruce Springsteen
  • ISBN: 9788771292350
  • Omslagsdesign: Christian Hvid