Skip to content Skip to footer

Neil Young

Forfatter:Karsten Jørgensen

en biografi

Neil Young har gennem 50 år og på lige så mange albums været én af rockmusikkens vigtigste skikkelser, både som innovator og som bevarer af genrens klassiske dyder. Hans betydning er gået fra generation til generation, fra folkrock i Buffalo Springfield, til singer/songwriter i 1970’erne og videre til pro-punk og pre-grunge i 1980’erne og 1990’erne.

Yderligere information

Udgivelsesdato

06.11.2015

Sidetal

370

Køb bogen

title Beskrivelse

Indimellem har der været middelmådighed, blindgyder og eklatante fiaskoer, men Neil har altid rejst sig igen og lavet monumentale tidsdefinerende plader. Samtidig har Neil Young brugt karrieren til at være fortaler for økologi og bæredygtighed – både lokalt og globalt – så tidligt som på ‘After The Gold Rush’ i 1970 og frem til det seneste album ‘The Monsanto Years ‘fra 2015.

Karsten Jørgensen fortæller historien bag musikken, fra de tidligste år i Canada og forældrenes skilsmisse, om de evindelige slagsmål og svigt i samarbejdet i Crosby, Stills, Nash & Young og den ambivalente berømmelse med ‘Harvest’, om personlige tragedier og forholdet til de musikalske våbenbrødre i backinggruppen Crazy Horse, som har fulgt ham gennem tykt og tyndt.

"Jørgensens grundige biografiskal stærkt anbefales, fordi den søger at tegne et nuanceret billede af Young på godt og ondt ..."
Bent Liholm, Fyens Stiftstidende

"Jørgensen samler op på et endog yderst omfattende kildemateriale, skærer ind til benet og leverer en letlæselig og overskuelig oversigt over Neil Youngs liv og karriere. Bogen er en fin og veludført introduktion, der forhåbentlig giver blod på tanden til yderligere fordybelse i Youngs univers."
Michael Jose Gonzalez, Gaffa

"En fornøjelse at læse."
Charlotte Jakobsen, Lektørudtalelse

  • Originaltitel: Neil Young
  • ISBN: 9788771297737
  • Omslagsdesign: Christian Hvid