Skip to content Skip to footer

Bowie (Spitz)

en biografi
Forfatter:Marc Spitz

Et rigt og levende portræt af David Bowies liv og ikke mindst hans store kunstneriske produktion.

Yderligere information

Sidetal

394

Udgivelsesdato

07.10.2011

Køb bogen

title Beskrivelse

Endelig kommer denne omfattende biografi om David Bowies liv og ikke mindst hans store kunstneriske produktion. Bogen tegner et portræt af musikeren, der træder ud af massekulturens skygge og bliver et stilikon i efterkrigstidens musik- og kunstmiljø. Vi hører om Bowies forhold til buddhismen og det okkulte, hans komplicerede familieliv og hans mange kærlighedsforhold.

Marc Spitz fortæller spændende og med et enormt udsyn om Bowies baggrund i mod- og hippiescenen i 1960’ernes swinging London, om 1970’ernes sex, drug & glitter, der gav liv til Bowies alter-ego Ziggy Stardust. Og endelig hører vi om Bowies kanonisering til international superstjerne i 1980’erne og hans efterfølgende uomtvistelige status som den alternative kulturs grå eminence og hans kolossale indflydelse på de seneste generationers musik og kunst.

“Et veloplagt og veloplyst portræt af den altid gådefulde rockstjerne … Spitz’ encyklopædiske viden og åbenlyse blik for Bowies værk adskiller denne bog fra et utal af samlebånds-rockbiografier.”
Kirkus Reviews

”Spitz koncentrerer sig om den komplekse udvikling i Bowies musik og tegner et fair og kritisk grundigt billede af The Thin White Duke.”
Publishers Weekly

”Spitz opsporer omhyggeligt den evigt omskiftelige kamæleons historie … Med sin fremgangsmåde leverer Spitz det hidtil bedste bud på at afdække, hvor enorm en indflydelse Bowie har haft gennen årene … Langt det meste af vejen rammer Spitz mere rigtigt, end nogen Bowie-biografi hidtil har gjort.”
blogcritics.org

  • Originaltitel: Bowie – A Biography
  • ISBN: 9788779557727
  • Oversætter: Steen Fiil
  • Omslagsdesign: Christian Hvid