Skip to content Skip to footer

Nick Cave

Historien om et af rockens helt store ikoner, der på forbløffende vis og med lyrisk galskab har fornyet klassiske myter og sat strøm til både Bibelen og litteraturens klassikere.

Yderligere information

Udgivelsesdato

07.04.2017

Sidetal

431

Køb bogen

title Beskrivelse

‘Nick Cave – En biografi’ fortæller den forrygende historie om en af rockens helt store sangskrivere og sangere, der på forbløffende vis og med lyrisk galskab har fornyet klassiske myter og genreformer og sat strøm til både bibelen og litteraturens klassikere.

Bogen gennemgår Nick Caves imponerende bagkatalog og følger ham gennem hans mange forvandlinger til den særegne sangskriver han er i dag. Det er en overlevelseshistorie om en mand, der slås med indre dæmoner, selvhad og misbrug, men som mirakuløst forsoner sig med sig selv, lægger stofferne på hylden og bliver endnu mere intens som sangskriver og sanger – stik imod rockens sædvanlige mytologi.

Per Reinholdt Nielsen har skrevet om rockmusik i mere end 30 år og har tidligere udgivet ‘Rebel & Remix’, en gennemgang af rockhistorien fra Elvis til electronica, og biografien ‘Björkmusik’ om den islandske sangerinde og verdensstjerne.

"... en biografi, der er et must for enhver med mere end blot overfladisk interesse for manden."
*****
Henrik Queitsch, Ekstra Bladet

"Reinholdt Nielsen har utvivlsomt researchen på plads og ved, hvad han taler om. Her er især de mange begavede småanalyser af Caves forskellige sangtekster, som biografisten fermt åbner op for læseren, berigende."
Mads Hendrich, Berlingske

"Man kan ikke sætte en finger på Nielsens faglighed, og man mærker, at han er jævnaldrende med sin hovedperson, for tiden omkring Caves gennembrud i de tidlige 1980'ere er fint og indsigtsfuldt beskrevet som af en, der har oplevet den."
René Gummer, Weekendavisen

"Er man fan af Nick Cave, og har man lyst til at dykke ned i hans omfattende katalog af sange, film og bøger, så er 'Nick Cave – En biografi' af Per Reinholdt Nielsen det perfekte sted at dykke ned. Bogen er gennemarbejdet og velresearchet, og den forholder sig kritisk til alt, hvad Nick Cave nogensinde har produceret."
Thea Berg Johansen, Helsingør Dagblad

"Der er rigtigt mange præcise iagttagelser omkring musikken og skikkelsen Nick Cave. Bl.a. at mytologiseringen er blevet så meget en del af Nick Caves liv, at den er blevet hans liv."
Christian Rimestad, Aarhus Stiftstidende

”Den kronologiske gennemgang af Nicholas Edward Caves liv er grundig og detaljeret … trods den kompakte biografis blodfattige passager sidder man tilbage med en imponerende indsigt i Nick Cave og ikke mindst med den vigtige pointe, at hele mandens oeuvre i langt højere grad er drevet af romantikerens lys og kærlighed frem for det mørke, han anvender i sin fordøjelse af rockens mange myter.”
Simon Lund, Politiken

"Bogen er en kærlighedserklæring, med en dyb indsigt i en facetteret personlighed og hans kantede univers. PRN fremstiller med rette Cave som et komplekst og kunstnerisk fyrtårn, og gør det med stor viden om den kultur Cave cirkulerer i, stjæler fra og bidrager til. Det har givetvis ikke været nemt at komme hele vejen rundt om et så privat menneske, men PRN forstår at kortlægge Cave, ved at bore dybt ned i forståelsen af de enkelte plader og sange. Det er en fornøjelse at følge og man kommer ud på den anden side, med en langt større forståelse for Caves ufattelige kreativitet. En guldgrube for fans."
Peter Holm Rasmussen, Lektørudtalelse

  • ISBN: 9788771299342
  • Omslagsdesign: Christian Hvid