Skip to content Skip to footer

Trækopfuglens krønike (PB)

Forfatter:Haruki Murakami

Murakamis mystiske hovedværk om den hyperalmindelige Toru Okada, der kastes ud af hverdagen og ind i en verden, hvor alt er sløret af bare en lille smule mystik.

Yderligere information

Sidetal

635

Udgivelsesdato

01.10.2012

Køb bogen

title Beskrivelse

“Telefonen ringede, mens jeg var ved at koge spaghetti ude i køkkenet. Jeg havde stillet ind på FM og fløjtede med på ouverturen til Rossinis ´Den tyvagtige Skade´, den perfekte musik at koge pasta til.”

Så tilforladeligt og hverdagsagtigt starter denne fantastiske fortælling. Men da fortælleren, den unge og for tiden arbejdsløse, nærmest hyperalmindelige fyr, Toru Okada, tager telefonen, hører han en stemme, der tilhører en kvinde, han ikke kender – ikke desto mindre lader hun til at vide alt om ham. Hermed er det endegyldigt forbi med hans uforstyrrede hverdagsrutiner.

Denne store roman er Murakamis hovedværk. Den leger ubesværet med sprog og genre, veksler elegant mellem realisme og mystik og fører læseren ind i den japanske historie. Og som underlægningsmusik hører vi sære fugleskrig og kanebjælder i cyberspace.

"'Trækopfuglens krønike' har intenationalt cementeret Haruki Murakamis placering som en af tidens største fortællere, og den må regnes blandt efterkrigstidens store originale romaner."
Kim Skotte, Politiken

 

"... Hvilken herlig krydsning mellem Woody Allen og Franz Kafka." The Observer "En postmoderne detektivroman, hvor drømme, hallucinationer og vilde fantasier får en mere afgørende rolle for opklaringen, end virkelighedens spor."
Publishers Weekly

 

"Jeg forstår fuldt ud, hvorfor man siger, at dette er den japanske forfatter Haruki Murakamis hovedværk, og at man kan forvente en måneds ventetid efter den på bibliotekerne."
Hilde K. Pedersen, MidtFyns Posten

 

"'Trækopfuglens krønike' af Haruki Murakami Startede min store Murakami -begejstring, som ikke har lagt sig siden! Murakami skriver på samme tid utrolig enkelt og meget komplekst. Nemt forståeligt og totalt absurd. Hans sprog er som poesi, og hans fortællinger er både uhyggelige, smukke og morsomme."
Ane Cortzen, Femina

  • Originaltitel: Nejimaki-dori kuronikure
  • ISBN: 9788779558885
  • Oversætter: Mette Holm
  • Omslagsdesign: Joyce Grosswiler

Bliv opdateret

© 2023 Forlaget Klim