title Beskrivelse
Ha-Joon Chang har tre store passioner: økonomi, mad og trivia, og det er denne bog et udslag af. Med maden som prisme, forklarer han i denne bog økonomi på en måde, så alle kan være med.
Før man opdager det, er historier om mad blevet til økonomiske diskussioner om international handel, automatisering, klima, velfærd og meget andet.
Nogle gange er maden det centrale for diskussionen, og nogle gange er den blot et afsæt, men den er altid en underholdende måde at forstå økonomien på.
“Min appetit er vakt, Ha-Joon Changs blanding af mad og penge er mærkelig og indbydende. … Når jeg læser i ’Spiselig økonomi’, forstår jeg det. Jeg ville hellere have en nobelpris i madlavning, en videnskab hundrede gange ældre og mere troværdig end økonomiens alkymi.” Felix Thorsen Katzenelson, Politiken
"... det har i mange år været Changs særkende som økonomisk intellektuel: at kunne forklare kompliceret økonomi på en forståelig og fornøjelig måde." Mikkel Thorup, Information
“Ha-Joon Changs store viden og passion for økonomi og mad gennemsyrer bogen. Det er frisk og nyt at lade fødevarer fungere som en prisme for betragtninger om økonomi, historie og verdenshandel.” Pernille Poulsen, Lektørudtalelse