Skip to content Skip to footer

Nej er ikke nok

Forfatter:Naomi Klein

Modstand mod Trump og højrepopulismens chokpolitik

USA har med Donald Trump fået en præsident, som personificerer mange af de ting, Naomi Klein har advaret mod i årevis, og i sin nye bog opfordrer hun til samling blandt de mange, der ikke ønsker denne politik i USA, i Europa og i resten af verden.

 

Yderligere information

Udgivelsesdato

2017-08-24, 24.08.2017

Sidetal

304

Køb bogen

title Beskrivelse

De sociale medier har gjort personlig branding til en af vores mest effektive måder at kommunikere på. Trump har udnyttet dette fænomen og er blevet den første præsident, der er sit eget varemærke, og han bruger de sociale medier aggressivt og utraditionelt. Mens vi chokeres over dette, der som propagandistiske udsagn suger al opmærksomhed til sig, forsøges fundamentale omvæltninger af bl.a. sundhedssystem og frihedsrettigheder gennemført. Naomi Klein viser, at der hos Trump, som andre steder, er tale om en højrepopulistisk indpakning af en neoliberal politik, der ødelægger vores klode og vores landes sammenhængskraft og kun er gavnlig for den rigeste procent af befolkningen – en udvikling folk kun accepterer, hvis de fortsat befinder sig i en tilstand af chok.

Med sin fjerde bog analyserer den verdenskendte canadiske forfatter ikke kun Trump og højrepopulismen, men viser, hvordan vi helt konkret tager kampen op og vinder magten over vores fremtid.

"Naomi Klein sviner borgerlige til i sin nye bog. Forudsigeligt, arrogant – og farligt for pluralismen." ** Bent Blüdnikow, Berlingske "Stjerneforfatteren Naomi Klein er klar med en ny bog, hvis første ord er ’chok’. Hun ser Donald Trumps magtovertagelse som et kup anført af magtfulde milliardærer, der ikke længere behøver politikere til at føre politik."
******
Jes Stein Pedersen, Politiken

"I betragtning af de chokbølger, som Trumps valgsejr gav, samt den gentagne forargede overraskelse over hans politiske ideer, er det faktisk en præstation i sig selv, at Naomi Klein igennem de første 210 sider præsenterer en så sammenhængende forklaring, som det er tilfældet. Og det er egentlig det, der er den eminente afsløring; at der faktisk er en sammenhængende forklaring under den tilsyneladende tilfældige galskab, der udspringer fra Trumps præsidentembede."
****** Uffe Elbæk, Altinget

"Hendes opfordring til venstre-fløjen om at opsøge hadet er interessant. Og hendes anvisninger til, hvordan venstreorienterede aktivister skal opgive konkurrencen mellem deres forskellige mærkesager og finde minimale fællesnævnere, er decideret progressiv tænkning i praksis ... 'Nej er ikke nok' viser, hvorfor Naomi Klein er noget særligt på den globale venstrefløj ..."
Rune Lykkeberg, Information

"I en tid, hvor venstrefløjen har forskanset sig i akademia og diverse subkulturer, er der i høj grad brug for en formidler som Klein. Hun går imod tendensen til indforstået sprogbrug og insisterer på, at man skal kunne løse billet til det progressive fremtidstog, selv om man ikke kender betydningen af ord som 'intersektionalitet' og 'hegemoni' ... Hendes sobre, men sønderlemmende anklageskrift taler både til skeptikeren og apatikeren ... Klein er først og fremmest en stærk formidler, som i lettilgængelig form syntetiserer, resumerer og populariserer de diskussioner, der foregår i mere marginaliserede afkroge. Og det er noget, som den mangehovedede, selvbekrigende og lidt sørgelige gamle drage, vi kalder venstrefløjen, kan have gavn af."
Anna Ullman, Weekendavisen

“Mange har sikkert allerede læst Naomi Klein. Hvis ikke, kan det kun anbefales at komme i gang … alene gennemgangen af de forbløffende, ja – chokerende – hændelser i Trumps korte tid som præsident gør bogen værd at læse … Især i disse tider, hvor store dele af verden er hærget af orkaner og oversvømmelser, forstår man endnu mere, hvor meget det haster! Og det ER muligt at gøre modstand, at sige nej er ikke nok! Tak også til Naomi Klein for at understrege dette!”
Jens Kristiansen, Arbejderen

"Klein skriver vidende og præcist, og hendes analyse af Trump som et brand, mere end et menneske, sætter mange ting i perspektiv."
Allan Thomsen Volhøj, Lektørudtalelse

  • Originaltitel: No is not enough
  • ISBN: 9788772040745
  • Oversætter: Steen Fiil Christensen
  • Omslagsdesign: Christinna Lykkegaard Nilsson