Skip to content Skip to footer

Samtaler med min datter om økonomi

En kort historie om kapitalisme
Forfatter:Yanis Varoufakis

Yderligere information

Sidetal

250

Udgivelsesdato

20.09.2019

Køb bogen

title Beskrivelse

I denne let formidlede, præcise og humoristiske bog svarer den verdensberømte økonom Yanis Varoufakis på sin datter, Xenias, tilsyneladende enkle spørgsmål om, hvad økonomi egentlig er for noget.

 

"Varoufakis fremskriver en imponerende gennemgang af kapitalismens historie. Personlige anekdoter, økonomiske principper og værker fra Ødipus over Frankenstein til The Matrix væver han ind og ud mellem hinanden og skaber et komplekst bagtæppe for vores forståelse af økonomien ... På små 200 sider lykkes det Varoufakis at behandle komplekse koncepter som eksempelvis bankernes rolle i udviklingen af gældskriser."
Liva Helio, Atlas

"Det er spændende læsning – også for et menneske, der hurtigt kan finde sig selv gabende kæberne af led, når økonomer og politikere med bekymrede miner taler om for høje lønninger, dovne arbejdsløse, faldende omsætning og international valutauro … Anbefalesværdig læsning for både bekymrede børn og deres ditto forældre …"
Bent Stenbakke, Nordjyske Stiftstidende

"Velskrevet og sprudlende formidling af økonomi som faktisk evner at gøre emnet mindre tørt og meget mere nærværende for enhver læser."
Carsten Güllich-Nørby, Lektørudtalelse

  • Originaltitel: Samtaler med min datter om økonomi
  • ISBN: 9788772043821
  • Oversætter: Hannibal Andersen og Franziska Hoppe