Skip to content Skip to footer

Sandheder om løgn & bedrag

Forfatter:Pernille Hornum

Undersøgelse af løgnens og dermed uvægerligt sandhedens væsen. Værket består af samtaler med en række store personligheder inden for et væld af forskellige felter bl.a. Svend Brinkmann, Thomas Vinterberg, Johanne Schmidt Nielsen og Brian Holm.

“Flokken er mangfoldig, og stemmerne spænder lige fra tidligere cykelrytter Brian Holm til sexolog Joan Ørting og biskop Elisabeth Dons Christensen. Med hver deres baggrund fokuserer personerne ud fra så forskellige temaer som teknologi, psykologi, teologi, sport og film. Mange nysgerrige læsere vil kunne finde en indfaldsvinkel at identificere sig med, og som udgangspunkt virker bogen tillokkende.”
Sørine Godtfredsen, Kristeligt Dagblad

 

Yderligere information

Sidetal

184

Udgivelsesdato

09.11.2011

Køb bogen

title Beskrivelse

Hvad sker der med os, når vi møder løgnen og måske mister tilliden til nogen, vi troede, vi kunne stole på? Hvorfor lyver vi selv, og er løgnen altid af det onde? Hvad er ærlighed, og hvad betyder vores omgang med sandhed og løgn for vores selvforståelse, vores relationer og vores samfund?

Teolog Pernille Hornum taler med seksten mennesker med forskellig baggrund, både personligt og professionelt. Blandt andre taler hun med skuespiller Paprika Steen og filminstruktørerne Thomas Vinterberg og Nils Malmros om løgn og sandhed i kunsten; med sexolog Joan Ørting om, hvad løgn og sandhed gør ved parforholdet; med psykolog Svend Brinkmann og biskop Elisabeth Dons Christensen om, hvilke konsekvenser ærlighed og løgn kan have for vores tilværelse, tro og tillid; med journalist Christoffer Guldbrandsen om den politiske løgn og mediernes jagt på sandheden eller blot den gode historie; med politiker Johanne Schmidt-Nielsen om fortielsens alvor i politik; med forsvarsadvokat Merethe Stagetorn om sandhed og løgn i retssalen; med sportsdirektør Brian Holm om troværdighed og den nødvendige løgn i sportens verden og med hjerneforsker Andreas Roepstorff om muligheden for at spore løgnen i hjernen.

Andre medvirkende: filosof Morten Albæk, højskoleforstander Jørgen Carlsen, forfatter Julia Lahme, it-ekspert Preben Mejer og præst Preben Kok.

"Teolog og terapeut Pernille Hornum har interviewet flere personer, som hun mener, har forholdt sig kritisk, polemisk, vurderende i forhold til bogens tema om sandhed, løgn og bedrag. Det er der kommet en inspirerende og tankevækkende bog ud af."
Lektørudtalelse

"Flokken er mangfoldig, og stemmerne spænder lige fra tidligere cykelrytter Brian Holm til sexolog Joan Ørting og biskop Elisabeth Dons Christensen . Med hver deres baggrund fokuserer personerne ud fra så forskellige temaer som teknologi, psykologi, teologi, sport og film. Mange nysgerrige læsere vil kunne finde en indfaldsvinkel at identificere sig med, og som udgangspunkt virker bogen tillokkende."
Sørine Godtfredsen, Kristeligt Dagblad

"'Sandheder om løgn & bedrag' er en fascinerende og tankevækkende bog, der tager fat i et betændt emne"
Iben Albinus Sabroe, Information

  • Originaltitel: Sandheder om løgn & bedrag
  • ISBN: 9788779558830