Skip to content Skip to footer

Du skylder!

Om moralsk & økonomisk gæld
Forfatter:Mikkel Thorup

En bog om alt det, du skylder banken, familien, nationen, gud, menneskehen, staten, vennerne – og dig selv en bog om gæld og skyld en bog om politik, økonomi, filosofi, historie, litteratur og alt det andet, der skaber vores idé om at skylde og være skyldnere.

“Gæld. En opfindsom erstatning for slaveejerens lænke og pisk.”
Devil’s Dictionary, 1911

 

Yderligere information

Sidetal

200

Udgivelsesdato

08.09.2016

Køb bogen

title Beskrivelse

Gæld og skyld hænger sammen. En skyldner kan både have økonomisk gæld til banken og moralsk gæld til sine venner, sin gud, sin nation eller andre.

Denne bog undersøger, hvordan moralsk og økonomisk gæld hænger sammen. Ikke kun føler folk i økonomisk gæld ofte moralsk og eksistentiel skyld – er jeg et dårligt menneske, fordi jeg ikke har kreditværdighed? – men skyld bruges også til at udskamme dem, der skylder penge, som vi så det efter finanskrisen eller over for Grækenland i dag.

I en tour de force gennem teologien, filosofien, historien, politiske kampe, litterære værker og meget mere, fra Jesus’ lignelser til finanskrisen, fra Marquis de Sade til markedsfundamentalisme, fra minus på bankkontoen til kampe for demokrati, diskuterer denne bog alle de måder, vi skylder på, og alle de måder vi kæmper om, hvem der skylder hvad.

"På én gang selvoverskridende og selvforglemmende glider det skrivende menneske ud i den sociale trafik og bliver umærkeligt 'skyld i', at andre bliver glade af at læse en kløgtig bog, stifte bekendtskab med en klar argumentation og lyst til at artikulere sig samfundskritisk og politisk fremtidsanende."
Steen Nepper Larsen, Information

  • Originaltitel: Du skylder!
  • ISBN: 9788771297324
  • Omslagsdesign: Christinna Lykkegaard Nilsson