Skip to content Skip to footer

Sidste skrifter om den filosofiske psykologi II

det indre og det ydre - 1949-1951

Tre komplette notesbøger fra den østrigske stortænker, samt uddrag fra yderligere tre notesbøger. De sidste optegnelser fra notesbogen MS 173 er skrevet kun få dage før Wittgensteins død i 1951.

Yderligere information

Sidetal

127

Udgivelsesdato

26.08.2011

Serie Klims Kulturklassikere
Køb bogen

title Beskrivelse

Sidste skrifter om den filosofiske psykologi II’ indeholder tre hele notesbøger fra Ludwig Wittgensteins sidste arbejdsår 1949-1951 samt uddrag af tre andre notesbøger fra samme år. Notesbøgerne og uddragene blev først udgivet i 1992.

Disse tekster udgør i dag et væsentligt omdrejningspunkt for Wittgenstein-forskningens stigende interesse for den sene del af forfatterskabets beskrivelser af psykologiske begrebers brug og funktion.

Notesbøgerne samt uddragene omhandler et bredt felt af problemstillinger, heriblandt flere erkendelsesteoretiske og enkelte religionsfilosofiske. Optegnelsernes omdrejningspunkt er Wittgensteins beskrivelser af den brug og misbrug, der gøres af begreberne “det indre” og “det ydre” i hverdagssproget, og inden for filosofi og psykologi.

De sidste optegnelser fra notesbogen MS 173 er affattet få dage før Wittgensteins død i 1951.

Bogen er forsynet med efterskrift af Peter K. Westergaard, som også har oversat.

"Wittgenstein er ikke moralistisk fordømmende over for forstillelsen, men man mærker, at hans interesse for fænomenet hænger sammen med, at han selv mestrede denne kunst meget dårligt. Det er givetvis en væsentlig grund til, at denne bog har tilstrækkeligt med gyldne øjeblikke til at blive ganske læseværdig."
Asger Brandt, Kristeligt Dagblad

  • Originaltitel: Last Writings on the Philosophy of Psychology II
  • ISBN: 9788779558533
  • Oversætter: Peter K. Westergaard
  • Omslagsdesign: Joyce Grosswiler
  • Forord / Efterskrift: Peter K. Westergaard

Du kunne også være interesseret i...