Skip to content Skip to footer

Sådan er det bare

Forfatter:Peter Hervik

Yderligere information

Sidetal

465

Udgivelsesdato

05.11.2021

Køb bogen

title Beskrivelse

“Når folk kan lide mig, siger de, at det er på trods af min farve. Når de ikke kan lide mig, pointerer de, at det ikke er på grund af min farve,” skrev Frantz Fanon.

Strategisk uvidenhed og manglen på interesse i faglig viden dominerer den offentlige samtale om landets etniske og religiøse minoriteter. 
‘Sådan er det bare’ giver et reflekteret bud på, hvad der sker med Danmarks forhold til minoriteter i disse år.

Den handler om racialisering og dens intime forhold til banal og ideologisk nationalisme, der forenes i en underliggende fraktal logik kaldet “nationen-i-fare”. Bogen viser, hvordan logikken bliver det primære afsæt til underordning af andre. Det er saglige holdninger baseret på reel viden, der lægges for dagen, men det er samtidig en bidende samfundsrevselse, som kan være en øjenåbner på alle sider af det politiske spektrum.

"'Sådan er det bare!' kunne lyde som en gedigen voksen-irettesættelse fra forrige århundrede. Peter Herviks udbrud er imidlertid både dugfriskt og topaktuelt – og i øvrigt henvendt til alle tænkende væsner, som er bare rimeligt interesserede i, hvordan vi er sammen med hinanden."
Marianne Bindslev, Uddannelsesbladet

"En gennemarbejdet bog, der med forskning og erfaring fremstilller det danske medielandskab som en insitution, der fodrer danskerne med ensidige nyheder om minoriteter udelukkende præsenteret af politkere og kommentatorer ..."
Louise Urban Andersen, Lektørudtalelse

  • Originaltitel: Sådan er det bare
  • ISBN: 9788772047546
  • Omslagsdesign: Mette Kaspersen Bygholm, MPIXEL design studio
  • Forord / Efterskrift: Mandana Zarrehparvar