Skip to content Skip to footer

Oprindelse

Hvordan Jorden skabte os
Forfatter:Lewis Dartnell

En bog, der er blevet et fænomen i England, hvor den oprindeligt udkom. Sjældent har geologi føltes mere bevægende – og vedkommende!

Yderligere information

Sidetal

344

Udgivelsesdato

22.05.2020

Køb bogen

title Beskrivelse

Vi er født af pladetektonik og istider. I ‘Oprindelse’ fortæller den unge professor Lewis Dartnell den største historie om, hvordan mennesket blev til. Jorden har nemlig ikke bare været baggrund for menneskelig udvikling. Den har formet vores hjerner, vores byer og civilisationer.

De enorme geologiske kræfter, der maser Indien op i Asien og løfter Himalaya, har bogstavelig talt også formet den menneskelig evolution og historie. Hver ny mennesketype er kommet ud af en stor geologisk udvikling. Og i USA sætter de for eksempel stadig deres kryds på valgdagen ud fra jordens forekomster af kul.

‘Oprindelse’ er blevet et fænomen i England, hvor den udkom. Sjældent har geologi føltes mere bevægende – og vedkommende: Vi må nemlig forstå, at vi er Jordens børn, før vi kan begribe, hvordan vi skal håndtere de klimaforandringer, der venter forude.

"'Oprindelse' stiller nogle af verdens mest spændende spørgsmål og giver lige så spændende svar. Man læser mammutværket lynhurtigt og bliver klogere på alt mellem himlens stjerner og jordbundens forhold [...] Han vil få mange læsere med på sin ekspedition til de ældste kontinenter og dybeste havstrømme og minder os under alle omstændigheder om livet som kort i forhold til evigheden. [...] Fortjener masser af læsere og vil gøre langt de fleste klogere."
Søren Schauser, Berlingske

"Dejlig naturvidenskabelige bog. Den er yderst velskrevet og velformuleret og har en stringent rød tråd hele vejen igennem. Man bliver oplyst og godt underholdt."
Lars Ovesen, Lektørudtalelse

  • Originaltitel: Origins - How the Earth Made us
  • ISBN: 9788772044668
  • Oversætter: Steffen Rayburn-Maarup
  • Omslagsdesign: Sofie Poulsen