Skip to content Skip to footer

Opgør med Kierkegaard

Forfatter:K.E. Løgstrup

Stjerneteologen og filosoffen K. E. Løgstrups opgør med Søren Kierkegaard. Flankeres og suppleres af bogen Kierkegaards og Heideggers eksistensanalyse og dens forhold til forkyndelsen.

Yderligere information

Sidetal

223

Udgivelsesdato

05.03.2013

Serie Løgstrup Biblioteket
Serienr.

15

Køb bogen

title Beskrivelse

“Mennesket behøver ikke at reflektere på sin egen selvstændiggørelse, det behøver ikke at reflektere på den opgave at blive sig selv, det har bare at realisere sig i den suveræne livsytring, så sørger livsytringen – ikke refleksionen – for at mennesket er sig selv. Kierkegaard tager fejl, når han mener, at kun med en religiøs refleksion kan mennesket løse opgaven at blive et selv, som om vi ikke var udstyret med suveræne livsytringer, der løser opgaven for os.”

"Det vidunderlige ved den danske teolog K. E. Løgstrups bog ' Opgør med Kierkegaard' fra 1968, som nu bliver genudgivet, er, at han tager Kierkegaard alvorligt. [...] han ser, at der er behov for et opgør med den tænker, som han selv fra sin ungdom har været stærkt påvirket af. Det opgør gennemfører han overbevisende og klart." Rune Lykkeberg, Politiken "Der er drama for alle pengene og infight med Kant og Heidegger i K.E. Løgstrups 'Opgør med Kierkegaard', der har næstekærligheden og den etiske fordring i centrum"
Information, Peter Tudvad

  • Originaltitel: Opgør med Kierkegaard
  • ISBN: 9788771291551
  • Omslagsdesign: Joyce Grosswiler

Du kunne også være interesseret i...