Skip to content Skip to footer

Om ondskab

Med udgangspunkt i den norske debat om, hvordan ”Tilfældet Breivik” kunne ske i det fredelige, idylliske fjeldland mod nord, udfolder filosofiprofessor A.J. Vetlesen en række refleksioner om ondskabens karakter.

Yderligere information

Udgivelsesdato

15.04.2017

Sidetal

223

Køb bogen

title Beskrivelse

Den norske filosofiprofessor Arne Johan Vetlesen har arbejdet med fænomenet ondskab i flere årtier – og i denne bog studerer han en række historiske eksempler på grusomheder, bl.a. terroraktionerne den 22. juli 2011 i Oslo og på Utøya.

Det er drivkraften bag ondskabens ugerninger, der er under luppen, og svarene er ikke entydige. For skal fokus lægges på den ideologi i hvis tjeneste ondskaben udfoldes, eller skal vi snarere forsøge at forstå den individuelle psykologi hos gerningsmanden?

Hvilken status har følelserne? Er det sådan, at gerningspersonerne giver frit afløb for deres indestængte aggressioner, når de voldtager, lemlæster eller dræber? Eller er det modsatte tilfældet: at der må lukkes af for følelserne, for at den onde handling kan udføres?
Og hvad med ofrene for ondskab og deres efterladte? Kan vi kræve, at de skal bidrage til forsoning? Bør vi tilgive den grusomme gerningsmand i stedet for at bære nag – eller findes der simpelthen utilgivelige handlinger?

"Meget interessant og velskrevet bog om ondskab. Abstraktionsniveauet er højt, men dog uden brug af svær fagterminologi, så den kan læses forholdsvis bredt."
Henrik H. Pedersen, Lektørudtalelse

  • Originaltitel: Studier i ondskab
  • ISBN: 9788771298789
  • Oversætter: Joachim Wrang
  • Omslagsdesign: Christinna Lykkegaard Nilsson