Skip to content Skip to footer

Lys og lærd

Forfatter:David Bugge Forfatter:Peter Aaboe Sørensen Forfatter:Søren R. Fauth

Ole Thomsen 75 år

Festskrift i anledning af teologen Ole Jensens 75-års fødselsdag.

Yderligere information

Sidetal

438

Udgivelsesdato

20.09.2021

title Beskrivelse

Ole Thomsens betydning for dansk åndsliv og den klassiske filologi kan næppe overvurderes. Hans undervisning på Aarhus Universitet gennem ikke mindre end 75 semestre har ligesom hans talrige oversættelser betydet meget for mange. Med dette festskrift ønsker en række kolleger, fagfæller og andre åndsallierede at lykønske ham med de 75 somre.

Det, som kendetegner Ole, er hans levende måde at nærme sig det svundne på. Hans indlevelse i antikken, den romerske og den græske, er uden sidestykke, og han er et sjældent eksempel på et menneske, der med hele sit væsen, sin enorme viden og sit eminente vid, kan få det svundne til at træde frem og blive mindst lige så nærværende som den såkaldte nutid. Uanset om han skriver om det tabte barndomsland, eller om han bevæger sig tilbage i tiden og tager livtag med de klassiske urtekster, sker det med en helt enestående sans for de til alle tider gældende eksistentielle grundvilkår.

Ole er en digter, en historiefortæller, en forsker og et menneske med absolut gehør. Sprænglærde og varmhjertede Ole har altid øst generøst af sig selv – med vid og bid har han beriget os med mesterlige og morsomme belæringer om alt fra græske mænds seksualvaner til den korrekte betoning af latinske gloser.

Denne bog er en fejring af Ole og en tak til ham for alt det, han har givet og stadig giver. Med bidrag af Brian Andreasen, Karen Brinch, Bodil Due, Sara Ahrendt Svenningsen, Andreas Hjort Møller, Trine Arlund Hass, Johnny Kondrup, Thomas Ørneborg Thomsen, Hans Balling Chr. Gorm Tortzen, Hans Gregersen, Susanne Høeg, Marianne Pade, Jens Christian H. Thorstensen, Michael Skovmand, Patrick Kragelund, Henrik Zetterberg-Nielsen, Søren R. Fauth, Jens Refslund Poulsen, Henrik Harpsø, David Bugge, Jens Pedersen, Jes Fabricius Møller, Peter Aaboe Sørensen, Hans Hauge, Simon Laursen, Rasmus Gottschalck og Ivar Gjørup.

  • Originaltitel: Lys og lærd
  • ISBN: 9788772047133
  • Omslagsdesign: Malene Rauhe