Skip to content Skip to footer

Kærlighedens kartotek

Forfatter:Alfred Sköld

Mennesket er et elskende dyr, og spørgsmålet er, hvad livet i sidste ender handler om, hvis det ikke er at lære at elske.

Yderligere information

Sidetal

448

Udgivelsesdato

31.03.2023

Køb bogen

title Beskrivelse

Kærligheden er det eneste, der virkelig tæller. Mennesket er et elskende dyr, og spørgsmålet er, hvad livet i sidste ender handler om, hvis det ikke er at lære at elske.

I denne tilsyneladende simple konstatering finder vi også de afgørende spørgsmål, som ligger til grund for ‘Kærlighedens kartotek’. Hvordan elsker man? Elsker man på forskellige måder, afhængigt af hvilken relation man indgår i? I hvor høj grad er man prisgivet sin tid, den kultur og den familie, man er født ind i, og i hvor høj grad kan man tage livets amourøse skæbne i egne hænder?

Denne bog hviler på to antagelser; at kærligheden findes, og at det er umuligt at komme med en endelig bestemmelse af, hvad den er, i mindre generelle termer end den kraft, der forbinder os til verden og hinanden. På den ene side ville vores forståelse for alt det, der betyder noget, være overfladisk uden en henvisning til kærligheden. På den anden side er det svært at forstå og tale om den måde, kærligheden viser sig på, uden henvisning til de utallige måder, hvorpå den virker i vores liv.

Antologiens tretten kapitler belyser kærlighedens relation til etikken, erotikken, sorgen, omsorgen, selvkærligheden, udviklingen, seksualiteten, kønnet, venskabet, moderniteten, naturen, ånden og forundringen og inviterer hermed læseren med på en bredspektret og multidisciplinær undersøgelse af dens forskellige fremtrædelsesformer.

“… en interessant, undersøgende bog med karakter af standardværk og den hidtil mest grundige om emnet.” Annemette Schønberg Johnsen, Lektørudtalelse

  • Originaltitel: Kærlighedens kartotek
  • ISBN: 9788772048055
  • Omslagsdesign: Christinna Lykkegaard Nilsson