Skip to content Skip to footer

Jagt

Forfatter:Christian Gamborg

Natur, mennesker, dyr og drab

Et undersøgende og interesseret blik på en hastigt voksende fritidsbeskæftigelse, der vækker stærke følelser og får holdninger til at brydes, for at bidrage til en mere nuanceret debat om et fænomen, der på én gang er selvindlysende og dybt gådefuldt.

Yderligere information

Udgivelsesdato

25.11.2016

Sidetal

180

Køb bogen

title Beskrivelse

Mennesket har gået på jagt i tusinder af år, men formålet har ændret sig. En gang var det for at overleve – i dag går mange på jagt efter naturens ro, spænding og kammeratskab. Nogle ser jagt som naturpleje, imens andre er på jagt efter trofæer.

Jagt skildrer i historisk og nutidigt perspektiv forskellige forståelser af jagt ved at se på jægere og ikke-jægere, natur, dyr, drab samt den symbolik, som jagten er indlejret i.

 

"Bogen kan absolut anbefales til alle jægere, der interesserer sig for at jage i fremtiden, for den giver på flere niveauer et billede af nødvendigheden af, at vi som jægere altid skal åbne vores jagtverden for omverdenen, så den ved selvsyn danner sig et billede af jagten på et oplyst grundlag og ikke ved en teoretisk behandling i en bog. Jagt skal ikke forsvares, men forklares, som tidligere formand for DJ Kristian Raunkjær formulerede det."
Niels Søndergaard, Jæger

"... en nøgtern og velafbalanceret fremstilling af jagten og dens status i Danmark. Den kan varmt anbefales – både til jagtpolitisk interesserede og ikke mindst til jægerne selv."
Hans Meltofte, Dansk Ornitologisk Forenings Tidsskrift

  • Originaltitel: Jagt
  • ISBN: 9788771297706
  • Omslagsdesign: Christinna Lykkegaard Nilsson