Skip to content Skip to footer

Hengiven

om at skrive
Forfatter:Patti Smith

Rockstjernen, forfatteren og poeten Patti Smith åbner sine notesbøger og byder os inden for i den verden, hvor hun finder inspiration til at skrive.

“‘Hengiven’ – om at skrive af Patti Smith, alles punk-bejste, er ikke en håndbog, snarere en generøs, flyvsk dagbog om kunstnerisk skaben, på grænsen til (selv) mytologisering – men aldrig over grænsen.”
Linea Maja Ernst, Weekendavisen

“… fragmenter kan selvsagt også nydes, og ja, ‘Hengiven’ kan læses flere gange, alene for en sætning som denne: ‘Hvad ønsker jeg? At skrive noget fint, noget der vil være bedre, end jeg er; noget som vil retfærdiggøre mine forsøg og mine indiskretioner; at levere et bevis på, gennem en kamp med ordene, at Gud eksisterer.’ Lykkes dette – Gudsbeviset – i denne bog? Nej. Men gør forsøget indtryk? Ja.”
Michael Bach Henriksen, Kristeligt Dagblad

 

Yderligere information

Sidetal

112

Udgivelsesdato

21.06.2018

Køb bogen

title Beskrivelse

Rockstjernen, forfatteren og poeten Patti Smith åbner sine notesbøger og byder os inden for i den verden, hvor hun finder inspiration til at skrive. I bogens fortælling om en ung kvinde undersøger hun besættelsens dybe kraft. I essayformen følger vi hende til Albert Camus’ hjem og forlæggeren Gallimards have, hvor vi møder Mishimas, Nabokovs og Genets genfærd.

Vi er med på hendes rejse til Simone Weils grav uden for London og vandrer ved hendes side gennem de navnløse parisiske gader i Patrick Modianos romaner. Gennem Smiths optegnelser og betragtninger over, hvorfor vi skriver, tegnes et billede af en hengiven kunstner, forfatter og læser.

“Kan nydes i ét stræk og dog så tankevækkende, at den kan læses flere gange.”
Financial Times

"Det er en lille sprød, delvis selvbiografisk bog, der både skildrer rockstjernens private liv, gør sig tanker om kunsten at skrive fiktion og som bonus oveni præsenterer en lille novelle."
***** Bent Stenbakken, Nordjyske Stiftstidende

"... fragmenter kan selvsagt også nydes, og ja, 'Hengiven' kan læses flere gange, alene for en sætning som denne: 'Hvad ønsker jeg? At skrive noget fint, noget der vil være bedre, end jeg er; noget som vil retfærdiggøre mine forsøg og mine indiskretioner; at levere et bevis på, gennem en kamp med ordene, at Gud eksisterer.' Lykkes dette – Gudsbeviset – i denne bog? Nej. Men gør forsøget indtryk? Ja."
Michael Bach Henriksen, Kristeligt Dagblad

"'Hengiven' – om at skrive af Patti Smith, alles punk-bejste, er ikke en håndbog, snarere en generøs, flyvsk dagbog om kunstnerisk skaben, på grænsen til (selv) mytologisering – men aldrig over grænsen."
Linea Maja Ernst, Weekendavisen

"Som en bog om at skrive er Hengiven et ganske spinkelt værk. Cirka 30 af de små sider handler om skrivearbejdet, men de handler lige så meget om den romantiske fascination af kunstneren ... Det fineste ved 'Hengiven' er tonen i Smiths rejseskildringer. Tekstens rytme og ro, ganske enkelt." Kristin Vego, Information "En fremragende Patti Smith-bog, som har bredere appel end kun musikkendere. En inspirerende bog om kunst, kærlighed til poesien og store klassiske forfattere." Henrik H. Pedersen, Lektørudtalelse

  • Originaltitel: Devotion
  • ISBN: 9788772042046
  • Oversætter: Charlotte Kornerup
  • Illustrator: Malene Rauhe