Skip to content Skip to footer

Dialogisk pædagogik, kreativitet og læring

Forfatter:Ingunn Johanne Ness Forfatter:Olga Dysthe Forfatter:Preben O. Kirkegaard

Målet med den dialogisk pædagogik er at vække en naturlig lyst til at forstå menneskerne omkring os. Vi kan først blive undervist i verden omkring os, når vi er åbner os for den.

Yderligere information

Sidetal

386

Udgivelsesdato

15.08.2020

Køb bogen

title Beskrivelse

Dialogisk pædagogik drejer sig om dannelse i den forstand, at dialogen knyttes til åbenhed og til et ønske om at udforske andres tankemønstre, ideer og forståelse med det formål at lære noget om sig selv, de andre og omverdenen. Dette betyder, at deltagerne i dialogen vil blive forandret ved at indgå i den dialogiske relation, og at dannelsens forvandling sker gennem dialogen.

Det forudsætter, at en åbenhed i forhold til mødet med de andre gør, at dialogen kan skabe noget nyt. Der vil derfor altid ligge et kreativt potentiale i dialog. Hovedformålet med denne bog er at inspirere til systematisk arbejde med dialogisk pædagogik, kreativitet og læring inden for uddannelse på alle niveauer.

I bogen præsenteres forskellige forståelser og tilnærmelser til dialogisk pædagogik og kreativitet. Bogens artikler, som er skrevet af førende forskere på området, giver eksempler fra forskellige fagområder på, hvordan dette kan ske i praksis, og bogen vil derfor have særlig relevans for studerende, undervisere og ledere inden for pædagogik og læring.

  • ISBN: 9788772044323
  • Omslagsdesign: Christinna Lykkegaard Nilsson

Du kunne også være interesseret i...