Skip to content Skip to footer

Studium Generale

Forfatter:Lars Albinus

Mennesket er blevet klogere på verden. Ingen tvivl om det. Men hvor gode er vi til at forstå vores egen viden?

Yderligere information

Udgivelsesdato

16.08.2012

Sidetal

341

Køb bogen

title Beskrivelse

Bogen præsenterer videnskab som et differentieret begreb ud fra den tese, at der ikke gives et færdigt sæt af kriterier for viden. Vi kan ikke hævde, at vi kender virkeligheden som sådan. Vores viden gælder snarere aspekter af virkeligheden, og aspekter ses fra bestemte synsvinkler. Viden afhænger af vores væren i verden og vores relationer til hinanden.

Fokus i bogen er spørgsmålet om viden, dels i forhold til vidensinstitutionernes historie fra det antikke akademi til det moderne universitet, dels i forhold til mere filosofiske overvejelser over de menneskelige erkendelsesvilkår som sådan.

Bogen er skrevet som grundbog i Studium Generale ved de kulturvidenskabelige fag, men kan også læses som en generel introduktion til den idéhistorie, universitetet indgår i.

"Hvis bogen benyttes i sin fulde længde, får studerende en solid og grundig introduktion til europæisk idéhistorie og et godt grundlag for videre studier. Glædeligt, at der stadig skrives gode, generelle lærebøger med stor indsigt i Europas åndshistorie."
Henrik Gade Jensen, Jyllands-Posten

  • Originaltitel: Studium Generale
  • ISBN: 9788771291650
  • Omslagsdesign: Joyce Grosswiler