Skip to content Skip to footer

Medborgerskab på spil

Forfatter:Keld Skovmand Forfatter:Lakshmi Sigurdsson

Medborgerskab handler om at bringe sig selv i spil. Medborgere er vi, når vi sammen med andre forholder os til det samfund, vi lever i, når vi tager stilling i politiske spørgsmål, og når vi handler for at skabe forandring og udvikling i civilsamfundet, på uddannelsesstedet eller på arbejdspladsen.

Yderligere information

Udgivelsesdato

15.03.2013

Sidetal

264

Køb bogen

title Beskrivelse

Bogen belyser medborgerskabets mange facetter ved at sætte det i relation til elleve andre begreber, som alle er nødvendige for at forstå de problemstillinger, der knytter sig til medborgerskabsdiskussionen i dag. Bogen giver indsigt i og udfordrer forståelsen af medborgerskab både i teori og praksis.

Ad fontes! – tilbage til kilderne – var renæssancehumanismens slagord, og det, der førte Luther til selv at studere kristendommens kildetekster og oversætte Det Nye Testamente. Her er det ikke kristendommens kildetekster, det drejer sig om, men derimod kulturens og demokratiets: I et bredt udvalg af tekster af centrale tænkere – fra Aristoteles over Martin Luther og Hannah Arendt til Charles Taylor – får læseren mulighed for at vende sig mod kilderne for selv at tage stilling til, hvad der ligger til grund for nogle af vore mest centrale værdiforestillinger.

Bogen kan anvendes til undervisning i medborgerskab og som inspiration og udfordring i alle sammenhænge, hvor medborgerskab er til debat.

"Medborgerskabsbegrebet er bestemt ikke et nemt begreb, men sammen med bogen og spillet bliver det langt nemmere at forstå. Bogen og spillet anbefales varmt herfra – ikke blot til professionelle, men til alle, som synes, at det er vigtigt at tage stilling til, hvad vi hver især mener, og herigennem hvad det er, vi vil sammen."
Nina Eriksen, Folkeskolen

"... jeg ser den som et godt redskab for den, der gerne vil supplere sin viden om de nævnte begreber og tænkere."
Frank Kærgaard, LURF

  • Originaltitel: Medborgerskab på spil. 12 begreber og 12 tænkere
  • ISBN: 9788771291933