Skip to content Skip to footer

Det moderne Palæstinas historie

Et land, to folk
Forfatter:Ilan Pappé

En kyndig indføring i den komplekse historie, der ligger til rod for det moderne, splittede Palæstina, vi kender i dag.

Yderligere information

Sidetal

396

Udgivelsesdato

14.05.2009

Køb bogen

title Beskrivelse

Palæstina bebos af to folk med hver sin nationale identitet. Ilan Pappé beskriver landets historie fra tiden under det Osmanniske Rige først i 1800-tallet frem til vor tid. Vi får historien om de første zionisters ankomst i slutningen af 1800-tallet, om det britiske mandatstyres tid i begyndelsen af det 20. århundrede, om forholdene under 2. Verdenskrig – OG OM STATEN Israels etablering i 1948.

Dernæst følger efterkrigstidens stribe af krige og konflikter, kulminerende med intifadaerne i 1987 og 2000. Bogen strækker sig frem til æraen efter Arafat og Sharon. Det historiske forløb forklarer dannelsen af den zionistiske og palæstinensiske nationalisme.

Centralt for Pappé står de mange generationer af mænd og kvinder, bønder og byboer, jøder og arabere, der har gennemlevet landets historie. Det handler om sameksistens og samarbejde, men også om undertrykkelse, besættelse og eksil.

”Sammen med Edward Said er Ilan Pappé den palæstinensiske histories mest veltalende forfatter. Han er også en af de mest videnskabelige og lærde … her er for første gang en bog om Palæstina, der fortæller den virkelige historie, som den skete – en ikke-zionistisk version af zionismen.”

NEW STATESMAN

”Et unikt bidrag til historien om dette omtumlede, betrængte land: alle de, der er bekymrede over udviklingen i Mellemøsten, er nødt til at læse den … Bogen er langt til rette for både studerende og almindelige læsere, og dens nye måde at analysere de velkendte hændelser på vil også være af interesse for akademikere, journalister og udenrigspolitikere.”

QUARTERLY JOURNAL OF AFRICAN AND ASIAN STUDIES

  • Originaltitel: A History of Modern Palestine - One Land, Two Peoples
  • ISBN: 9788779553415
  • Oversætter: Joachim Wrang
  • Omslagsdesign: Christinna Lykkegaard Nilsson

Du kunne også være interesseret i...