Skip to content Skip to footer

Om zionisme

og koloniseringen af Palæstina
Forfatter:Pierre Stambul

En indføring i nogle af de dybt komplekse elementer, der ligger til grund for den tilstadighed eksisterende og accelererende konflikt mellem Israel og Palæstina.

Bogen er suppleret med forord af Morten Thing.

Yderligere information

Sidetal

74

Udgivelsesdato

15.02.2016

Køb bogen

title Beskrivelse

Israel har i mange år ført krig mod palæstinenserne med etniske udrensninger og krigsforbrydelser, bombninger af Gaza og Vestbredden osv. Den krig begyndte ikke i 1967 og ikke engang i 1948, men i begyndelsen af 1900-tallet, hvor zionisterne begyndte deres kolonisering og erobring af Palæstina. Og ‘løsningerne’ på den permanente krig, såsom Oslo-aftalen, er hidtil slået fejl.

Spørgsmålet om zionisme er lige så centralt, som spørgsmålet om apartheid i Sydafrika var det. Zionismen er et forkert svar på antisemitismen, og den manipulerer med jødernes historie, erindringer og identiteter.

Zionismen forvandler jøderne – Europas tidligere pariaer, som man havde dømt til ikke at kunne assimileres – til europæiske kolonister i Mellemøsten.

Denne nationalistiske ideologi er ikke alene kriminel i forhold til palæstinenserne, men den tilbyder heller ingen løsning for jøderne, som den bevidst bringer i fare, og som den vil forlede til at være forrædere eller medskyldige.

  • Originaltitel: Le sionisme en questions
  • ISBN: 9788771297751
  • Oversætter: Birgitte Rahbek
  • Omslagsdesign: Christinna Lykkegaard Nilsson
  • Forord / Efterskrift: Forord ved Morten Thing

Du kunne også være interesseret i...