Skip to content Skip to footer

Den ubeboelige klode

En historie om vores fremtid

“Den globale klimakrise kan nemlig ikke løses uden USA og Kina, og så er det værdifuldt at kende den amerikanske debat med alle dens mangler – og fortrin. For indimellem er Wallace-Wells forfriskende uortodoks. For eksempel leger han med tanken om, at vi på et tidspunkt får CO2-fri varer, altså varer, der er CO2-neutrale, og hér peger han på genmodificerede planter som en klimavenlig mulighed og atomkraft som en energikilde, der ikke bidrager til drivhuseffekten. Det er modigt og ikke påstande, man bare kan hælde ned ad brættet.”
Søren Hindsholm, Kristeligt Dagblad

Yderligere information

Sidetal

330

Udgivelsesdato

01.11.2019

Køb bogen

title Beskrivelse

Det er værre, langt værre, end du tror. Klimaforandringernes langsomme tempo er en myte, der er lige så farlig som den om, at de slet ikke sker. Og hvis det, du frygter mest, er et stigende havniveau, er du ikke så meget som begyndt at kradse i overfladen af de mulige og forfærdende forandringer, der kan finde sted i løbet af dit og dine børns liv. Ud fra de data, vi har, og interview med de forskere, der ved mest, tegner Den ubeboelige klode det samlede billede af, hvad det faktisk betyder for vores klode, vores civilisation og vores fremtid, hvis temperaturerne stiger de grader på 100 år, FN siger kommer – eller de 5 eller 6 grader, forskerne frygter.

Konsekvenserne bliver enorme – selv ud fra konservative forudsigelser – og når vi bliver gamle, vil vores verden og samfund være gennemgribende forandret. Menneskemasser vil være på flugt, fordi store dele af vores planet ikke længere kan være hjem for nogen. Millionbyer og handelscentre vil synke under vand. Skovbrande æde sig igennem verdens lunger. Infrastruktur som el og rindende vand være en luksus. Luften vil være svær at indånde. Verden vil mangle mad. Og verden vil gå i krig.

Spørgsmålet er, om vi når at gøre bare lidt, noget, eller ingenting? Ansvaret hviler hos én generation. Vores.

”En mesterlig analyse af, hvorfor vi – med en verden af løsninger ved hånden – vælger vores egen undergang”
Nature

"Wallace-Wells har med sin formidling af klimaforskningen begået et desværre overbevisende stykke journalistik."
Martin Breum, Weekendavisen

"Den globale klimakrise kan nemlig ikke løses uden USA og Kina, og så er det værdifuldt at kende den amerikanske debat med alle dens mangler – og fortrin. For indimellem er Wallace-Wells forfriskende uortodoks. For eksempel leger han med tanken om, at vi på et tidspunkt får CO2-fri varer, altså varer, der er CO2-neutrale, og hér peger han på genmodificerede planter som en klimavenlig mulighed og atomkraft som en energikilde, der ikke bidrager til drivhuseffekten. Det er modigt og ikke påstande, man bare kan hælde ned ad brættet."
Søren Hindsholm, Kristeligt Dagblad

"En rystende bog om de klimaforandringer vi alle står midt i, og hvordan de bliver meget værre for hver eneste grad Jordens temperatur stiger. For alle med den mindste interesse for klima ... En rystende, mørk og fantastisk oplysende bog. Uanset standpunkt, kan det ikke undgås at den rumsterer i hovedet bagefter. Sjældent har en bog været så vigtig. Det er en ligefrem og dygtigt skrevet bog, der formidler sit stof med en uhyggelig klarhed. Det er svært at spå om fremtiden, men David Wallace-Wells fremstilling er baseret på så massive mængder data, at man bliver helt forpustet."
Martin Jørgensen, Lektørudtalelse

"The book is extremely effective in shaking the reader out of that complacency. Some things I did not want to learn, but learned anyway. ... reading it can feel like taking a hop-on hop-off tour of the future’s sprawling hellscape. It’s not without its hopeful notes: in a sense, none of this would even be worth talking about if there were nothing we could do about it. ... to read 'The Uninhabitable Earth' – or to consider in any serious way the scale of the crisis we face – is to understand the collapse of the distinction between alarmism and plain realism. To fail to be alarmed is to fail to think about the problem, and to fail to think about the problem is to relinquish all hope of its solution."
Mark O'Connell, The Guardian.

  • Originaltitel: The Uninhabitable Earth – Life after Warming
  • ISBN: 9788772044071
  • Oversætter: Steffen Rayburn-Maarup
  • Omslagsdesign: Christinna Lykkegaard Nilsson