Skip to content Skip to footer

Sidste chance

Forfatter:Lene Tanggaard Forfatter:Svend Brinkmann Forfatter:Thomas Aastrup Rømer

nye perspektiver på dannelse

“Varieret, veloplagt og begavet … et af årets vigtigste bidrag til dannelsesdebatten.”
Marie Høegh, Jyllands-Posten

Yderligere information

Sidetal

328

Udgivelsesdato

05.11.2021

Køb bogen

title Beskrivelse

Vi ser i disse år en masseuddøen af begreber, som vi tidligere har brugt til at tale om værdier og meningsfulde fænomener. Et af de allervigtigste er dannelse.

I udgangspunktet er dannelse en betegnelse for den proces, hvor et menneske myndiggøres ved at vokse ind i et fællesskab underkastet normer og traditioner, som det siden kan bidrage til at vedligeholde og forny.

Dannelse er altså ikke kun at kende til etikette og romanklassikere, men en større proces. Dannelse handler nemlig om at blive opmærksom på den verden, vi er en del af, uden at spørge, ‘om det kan betale sig’.

“Varieret, veloplagt og begavet … et af årets vigtigste bidrag til dannelsesdebatten.”
Marie Høegh, Jyllands-Posten

"De 16 meget forskellige bidrag i antologien er som små fyldte chokolader. De er kalorietunge, de sætter sig, og bør indtages lidt ad gangen. Med omtanke og mådehold. Bogen er en julekalender for voksne, åbn en låge hver dag i resten af december, læs et bidrag om dagen. Tilsammen udgør de måske årets vigtigste bidrag til dannelsesdebatten."
Danskekommuner.dk

"Jeg vil anbefale, at man afsætter tiden og pudser læsebrillen, for "Sidste chance" er en vigtig bog, man bliver klogere af at læse."
Mikkel Nordvig, Folkeskolen

  • Originaltitel: Sidste chance
  • ISBN: 9788772047256
  • Omslagsdesign: Christina Lykkegaard Nilsson