Skip to content Skip to footer

Den franske encyklopædi

et udvalg
Forfatter:(red.) Forfatter:Denis Diderot Forfatter:Jean le Rond d'Alambert

Udvalgte tekster fra det omfattende opslagsværk, der er blevet selve symbolet på oplysningsbevægelsen.

Yderligere information

Udgivelsesdato

13.01.2014

Sidetal

357

Serie Klims Kulturklassikere
Køb bogen

title Beskrivelse

Encyklopædiens udtalte ambition var at samle al verdens kundskab, teoretisk såvel som praktisk, for at denne kunne spredes til så mange mennesker som muligt i fremskridtet og oplysningens navn. Værket var et kollektivt projekt – intet mindre kunne gøre det, når der var tale om den encyklopædiske ambition at samle hele verdens viden i bogform. Blandt bidragyderne finder vi – ud over de to redaktører – navne som Voltaire og Jaucourt.

De udvalgte artikler – med tilhørende plancher – centrerer sig især om oplysningstænkernes opgør med kirke, tradition og politiske uretfærdigheder. Over for en viden baseret på tradition, autoritet, overtro og frygt stillede man sin egen oplyste, sanddruelige og humane viden. På grund af dette stærke oplysningsmotiv og værkets altomfattende karakter lader encyklopædien sig beskrive som oplysningens bibel og som anledning til en række af tidens største kampe om meningsfrihed.

"Brudstykker af hele oplysningstidens monument, omsorgsfuldt formidlet af oversætteren og ikke mindst af den indsigtsfulde forfatter af efterskriftet, Frank Beck Lassen."
Otto Pretzmann, Nordjyske Stiftstidende

"Forlaget Klim har fået den glimrende idé at optrykke et lille, men væsentligt udvalg af artiklerne fra det gigantiske værk, der for eftertiden er blevet stående som monumentet over den franske oplysningstid."
Asger Brandt, Kristeligt Dagblad

  • ISBN: 9788779558595
  • Oversætter: Mogens Chrom Jacobsen
  • Omslagsdesign: Christian Hvid

Du kunne også være interesseret i...