Skip to content Skip to footer

Dage, måneder, år

Forfatter:Yan Lianke

Den uendelige kamp mellem mennesket og den overvældende natur. En skildring af ensomhed, alderdom, livslyst og livskamp.

Yderligere information

Udgivelsesdato

17.05.2024

title Beskrivelse

Da tørken tvinger en hel landsby til at vandre gennem de kinesiske bjerge for at søge mildere himmelstrøg, beslutter en 72-årig mand sig for at blive alene tilbage i landsbyen. Eller det vil sige næsten alene.

Til at holde sig med selskab har den gamle sin blinde hund og sin ensomt voksende majsplante.

Kortromanen Dage, måneder, år er en undersøgelse af det rurale, afskårne liv og et studie af menneskets møde med naturens magter. Det er forlængst blevet en bestseller i hjemlandet Kina, hvor historien om den gamle mand, der beskytter sin hund og sin plante mod vejr, vind og vilde dyr, har vundet forfatteren stor anerkendelse.

Oversat fra kinesisk af Susanne Posborg

“Yan Lianke har skrevet en både smuk og grusom skildring af et menneskes næsten umulige kamp for at overleve, når naturen er i krigshumør. Den kinesiske forfatter nævnes igen og igen som oplagt modtager af Nobelprisen. Det forstår man godt.”
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
- Søren Boy Skjold, Jyllands-Posten

"Yan kalder selv sin stil for mytisk realisme, hvilket indfanger hans evne til at indgyde metafysik og skønhed i simple gøremål og relationer. Der er ekkoer af Hemingways Den gamle mand og havet og måske endnu mere af Flannery O'Connor. Yans sprog bobler imidlertid også af metaforer, hvilket oversætter Susanne Posborg får smukt med på dansk."
Bo Ærenlund Sørensen, Weekendavisen

"... meget poetisk og velskrevet. Der er stor interesse for kinesisk litteratur, og dette er en stemme, man bør kende."
Barbara Rugholm, Lektørudtalelse

  • Originaltitel: 年月日 [Nián yue rì] The years, months, days
  • ISBN: 9788775910267
  • Oversætter: Susanne Posborg
  • Omslagsdesign: Christinna Lykkegaard Nilsson

Du kunne også være interesseret i...