Skip to content Skip to footer

Bowie (Critchley)

Forfatter:Simon Critchley

… en filosofisk rejse gennem David Bowies musik, tekstunivers og mange personaer ind til kernen i spørgsmålet om, hvorfor han har betydet så meget for så mange mennesker. Simon Critchley er internationalt anerkendt professor i filosofi og livslang Bowie-fan, med rødder i den engelske, grå arbejderforstad som Bowie selv.

“Det er fuldt forventeligt, at der begynder at komme nye bøger om Bowie her i tiden efter den 69-årige legendes uventede død i januar ’16. Men det er altså ikke nogen selvfølge, at de også er så fremragende, som det rent faktisk er tilfældet med den engelske professor Critchleys lille værk …”
***** Espen Strunk, GAFFA

Yderligere information

Sidetal

220

Udgivelsesdato

31.05.2016

Køb bogen

title Beskrivelse

‘Bowie’ er en filosofisk rejse gennem David Bowies musik, tekstunivers og mange personaer ind til kernen i spørgsmålet om, hvorfor han har betydet så meget for så mange mennesker. Det er en bog om musikeren, som rakte ud efter os og viste os verdener, som vi ikke vidste fandtes – helt i Bowies egen ånd læst ud fra hans værk og kun sjældent hans biografi og privatliv.

Simon Critchley er internationalt anerkendt professor i filosofi og livslang Bowie-fan, med rødder i den engelske, grå arbejderforstad som Bowie selv. Critchley er ikke i tvivl om, at Bowie er en af de største kunstnere i de seneste 100 år. Han viser hvorfor – og hvordan hans kunst balancerer mellem fortvivlelse og håb, dystopi og utopi, fravær og begær, mellem død og liv, og hvordan hans spektakulære exit den 10. januar 2016 fletter sig ind i kunstnerens værk.

Om tolvårige Critchleys første møde med David Bowie på tv i 1972: “Han virkede så seksuel, så vidende, så underfundig og så fremmedartet. På én gang arrogant og sårbar. Han så ud, som om han havde forstået, hvad det hele gik ud på – hans ansigt var en dør til en verden af ukendte nydelser.”

"Det er fuldt forventeligt, at der begynder at komme nye bøger om Bowie her i tiden efter den 69-årige legendes uventede død i januar ’16. Men det er altså ikke nogen selvfølge, at de også er så fremragende, som det rent faktisk er tilfældet med den engelske professor Critchleys lille værk ..."
***** Espen Strunk, Gaffa

  • Originaltitel: On Bowie
  • ISBN: 9788771298543
  • Oversætter: Joachim Wrang
  • Illustrator: Eric Hanson
  • Omslagsdesign: Christian Hvid