Skip to content Skip to footer

Bjørnen

Forfatter:Gard Sveen

“En fremragende roman, der på fornemste vis transformerer den klassiske krimi til en ægte, gammeldags spionthriller. Bogen kræver noget af sin læser, og hvis man forventer en klassisk krimi, bliver man skuffet, men den tålmodige læser bliver belønnet med en stor læseoplevelse, der på flere fronter bliver meget spændende, da vi nærmer os afslutningen. Handlingen deles mellem Chrisel i fortiden og Tommy i nutiden, og det greb fungerer fornemt. Gard Sveen skriver ganske fremragende, og han formår at gøre både fortiden og nutiden levende.”
Jacob Holm Krogsøe, Lektørudtalelse

Yderligere information

Udgivelsesdato

29.03.2019

Serie Tommy Bergmann
Serienr.

4

Køb bogen

title Beskrivelse

Foråret 2016. Tommy Bergmann finder liget af en ung, ukendt kvinde, og politiets sikkerhedstjeneste tror, at kvinden er en østtysk afhopper, hvis bedste ven er den spiondømte Arvid Storholt. Straks efter myrdes Storholt i sit hjem. Han var kendt som Norges største spion og blev arresteret i 1987. Hvis han ville hjælpe den norske sikkerhedstjeneste med oplysninger om en anden sovjetisk spion, som blev kaldt Bjørnen, ville han få sin straf betydeligt nedsat.

“Gard Sveens nye bog om Tommy Bergmann er en forrygende spionroman af den gamle skole … den, som går ind i hans labyrint med åbent sind og god tid, bliver rigeligt belønnet.” Bo Tao Michaëlis, Politiken "'Bjørnen' er en både velskrevet og spændingsmættet krimi ..."
Claus Kjærsgaard, Helsingør Dagblad

"En fremragende roman, der på fornemste vis transformerer den klassiske krimi til en ægte, gammeldags spionthriller. Bogen kræver noget af sin læser, og hvis man forventer en klassisk krimi, bliver man skuffet, men den tålmodige læser bliver belønnet med en stor læseoplevelse, der på flere fronter bliver meget spændende, da vi nærmer os afslutningen. Handlingen deles mellem Chrisel i fortiden og Tommy i nutiden, og det greb fungerer fornemt. Gard Sveen skriver ganske fremragende, og han formår at gøre både fortiden og nutiden levende."
Jacob Holm Krogsøe, Lektørudtalelse

  • Originaltitel: Bjørnen
  • ISBN: 9788772043111
  • Oversætter: Ib Høy Hansen
  • Omslagsdesign: Malene Rauhe