Skip to content Skip to footer

I ly af mørke (HB)

Forfatter:Ian Rankin

John Rebus må endnu en gang sætte liv og karriere på spil i kampen for retfærdighed.

Yderligere information

Udgivelsesdato

21.07.2003

Sidetal

385

Serie Rebus
Serienr.

11

Køb bogen

title Beskrivelse

Kriminalkommissær John Rebus er en handlingens mand. Det passer ham derfor dårligt, at han bliver tvunget ind i en kommission, der skal varetage sikkerheden omkring opførelsen af Skotlands nye parlament i Edinburgh.

Der er penge at tjene på Skotlands genvundne uafhængighed … mange penge, og jo mere der er på spil, jo tungere er skyerne, der samler sig i horisonten. Og samtidig er der kræfter i Rebus i eget bagland, der ihærdigt arbejder for at få kørt ham ud på et sidespor.

 

"Det vemodige kys – I stedet for at opdele krimigenren i blødkogte og hårdkogte sager, er det langt bedre at tale om den logiske og den lyriske. ... Den lyriske er løsagtig og labyrintisk, og plotmæssigt springer den gerne over hvor gærdet er lavest, blotlægger ikke alt, men er til gengæld smukt vævet på storby, stemning og sanselighed, smerte og sene nætter med ensomme mænd og kvinder, gerne med et vemodigt kys til afsked. Præcis sådan er Ian Rankins fabelagtige krimier. Og det er ikke tilfældigt at han er tidens mest læste skotske forfatter og på alle måder leverer varen i form af engagerede og begavede politiromaner skrevet på poetisk prosa med et forgrenet plot og en politisk brod. ... Rankins sidste nye roman – og den ottende – på dansk, 'I ly af mørke', handler om to mord og et selvmord. Første mord fører tilbage til fortiden, det andet handler om nutiden, Skotlands nye uafhængighed mens selvmordet også har aner og rødder i fortiden. ... Bogen er imidlertid først og fremmest en lang hymne til byen Edinburgh. Rankins gamle hovedstad er både barsk og betagende, en kold og calvinsk by, men også en smuk stad fuld af sine egne historiske spøgelser, genfærd fra forne tider og samtidig også styret af en undergrund af organiseret kriminalitet, hvor der såmænd også er sat en pris på Rebus hoved. Jeg har skrevet det før, men bliver nødt til det igen, Ian Rankin skriver simpelthen nogen af de mest vedkommende, spændende og velskrevne kriminalromaner i dag."
Bo Tao Michaëlis, Politiken

  • Originaltitel: Set in Darkness
  • ISBN: 9788779552456
  • Oversætter: Klavs Brøndum
  • Illustrator: Joyce Grosswiler