Skip to content Skip to footer

Demenskor og fællessang – en manual

Forfatter:Hanne Mette Ochsner Ridder Forfatter:Hugo Jensen Forfatter:Jens Anderson-Ingstrup

Demenskor og fællessang er en manual til professionelle, der leder et kor eller fællessang for demensramte – og også til alle, der vil vide mere om sang og demens. Manualen er letlæselig og kan bruges som opslagsbog. Den giver indblik i sang og demens, og hvorfor det giver så god mening at synge sammen med mennesker som lever med demens, uanset om det er i en tidlig eller sen fase af sygdommen.

Yderligere information

Udgivelsesdato

15.08.2024

Sidetal

72

Køb bogen

title Beskrivelse

Demenskor og fællessang – en manual er skrevet til dig, der leder et kor eller fællessang for demensramte – og også til dig, der vil vide mere om sang og demens. Manualen er letlæselig og kan bruges som opslagsbog. Den giver indblik i sang og demens, og hvorfor det giver så god mening at synge sammen med mennesker som lever med demens, uanset om det er i en tidlig eller sen fase af sygdommen.

Manualen er skrevet af musikterapeuter, som har lang erfaring i at stå for kor og fællessang med mennesker med demens, og som har undervist og forsket i sang og demens. De uddyber, hvor vigtigt det er at skabe en tryg ramme, at skabe fælles opmærksomhed og et givende samvær. Den tredeling i forståelsen af sang og demens går igen i kapitlerne om Ramme, Regulering og Relation og i tilrettelæggelsen af sangaktiviteten. Bogens indblik i forskning og teori knyttes til praksis med forslag, ideer og små fortællinger. Forfatterne introducerer desuden til nogle få udvalgte musikterapeutiske fagbegreber for at øge en fælles viden om, hvordan kor og fællessang tilrettelægges.

Med forord af Lasse Skovgaard, programleder i Sangens Hus, og Mette Raun Fjordside, direktør i Alzheimerforeningen.

  • ISBN: 9788775910762
  • Illustrator: Hanne Mette Ochsner Ridder
  • Omslagsdesign: Christinna Lykkegaard Nilsson
  • Forord / Efterskrift: Lasse Skovgaard og Mette Raun Fjordside

Du kunne også være interesseret i...