Skip to content Skip to footer

Drømmespinderi

Forfatter:Patti Smith

En intens lille perle af en erindringsbog. Med glimt tilbage til barndommens mystiske og magiske verden – og til den tidlige ungdoms uskyld og usikkerheder.

Yderligere information

Udgivelsesdato

01.08.2012

Sidetal

96

Køb bogen

title Beskrivelse

Forfatteren og rockpoeten Patti Smith vandt i 2010 den prestigefyldte National Book Award for Just Kids, som har gået sin sejrsgang verden over og er blevet betegnet som et mesterværk inden for sin genre.

Bogen rummer essensen af, hvad Patti Smith kan som poet og skribent: give ord til det forlængst glemte, indfange det flygtigste tankespind og fremmane hjertegribende scenerier. Virkelige og drømmeriske, egenartede og universelle. En lille bog, men kun af format og omfang. For den stræber højt og vokser i fylde for læseren, hvis egne erindringsbilleder uvægerligt vækkes og flettes ind.

I forordet sender Patti Smith følgende ønske: “Alt i denne lille bog er sandt og beskrevet nøjagtigt, som det var. Det at skrive den trak mig ud af min sære tristesse, og det er mit håb, at den vil fylde læseren med en vag og nysgerrig fryd.” … Det gør den.

"'Drømmespinderi' er musik i bogform. Den er skrevet med litterære noder og poetisk gehør, og den opfylder hos denne anmelder lige præcis det, som er Patti Smiths erklærede forehavende, nemlig 'at fylde læseren med en vag og nysgerrig fryd'."
Merete Reinholdt, Berlingske

"Hendes særegne refleksive livsforståelse er virkelig af en anden verden. 'En verden, som hverken kan måles eller huskes', som hun selv så charmerende beskriver den ..."
Gudrun Hagen, Kultunaut

"I de fine, lyriske erindringsglimt fra barndommen, får vi en indsigt i det spirende kunstnersind, om alt det, der satte sig spor. Der er nærvær og livsfylde som i en taksigelse eller bøn. Mesterskabet består i at læseren bliver fanget ind i en slags meditativ refleksion, så bogen vil kunne læses igen og igen."
Anny Skov Madsen, Lektørudtalelse

"Efter endt læsning har jeg lyst til at købe et lille lager af 'Drømmespinderi' og forære den væk til dem, jeg holder af. ... en samling begavede refleksioner, en måde at se verden på, et tankesæt, en livsmetode, pirrende, sær, fuld af sød bitterhed og bitter sødme"
René Gummer, Weekendavisen

"Det er en sand fryd at flytte tilbage til barndommens land med hendes særegne stemme som guide til en verden af smukke tildragelser, sorg over småting, sære skikkelser med utrolige evner og fantasiens magi. Hvor selv de mindste ting får en spirituel, symbolsk betydning."
Erik Jensen, Politiken

"Det er en ganske magisk bog. ... skildrer vidunderet – hvordan det er at opleve intenst og uden forbehold for første gang."
*****
Bent Stenbakken, Nordjyske Stiftstidende

"'Drømmespinderi' er en bog, der stræber højt og rækker dybt. Den vokser i ens blik og giver liv til læserens helt egne erindringsbilleder – og den slags bøger hænger ikke på træerne."
Signe Langtved Pallisgaard, Villabyerne

  • Originaltitel: Woolgathering
  • ISBN: 9788771291483
  • Oversætter: Charlotte Kornerup
  • Omslagsdesign: Christian Hvid