Skip to content Skip to footer

USA – Folkets historie

Forfatter:Howard Zinn

“Det er hele dette lange, brogede, oprørende og ofte hjertegribende forløb, historikeren Howard Zinn så mesterligt udruller i sit store værk ‘USA -Folkets Historie’.”
***** Egon Kjøller, Nordjyske Stiftstidende

Yderligere information

Sidetal

730

Udgivelsesdato

21.02.2019

Køb bogen

title Beskrivelse

For at kunne forstå nutiden, er man nødt til at kende fortiden, siger man. Og meget af det, der sker i USA netop nu, kan være svært at forstå uden dette kendskab. Men historie er ikke bare historien om præsidenter, kendte personligheder og epokeskabende begivenheder, det er også vores alles historie – folkets historie.

‘USA – Folkets historie’ er det første komplette værk, hvor man ser USA’s samlede historie nedefra – og formidlet så den almene læser kan forstå den i dybden. Den giver således stemme til landets oprindelige folk, afroamerikanere, kvinder, arbejdere, fattige og immigrantarbejdere og er fortalt ud fra deres perspektiv – fra Columbus over Uafhængighedskrigen, slaveriet og Borgerkrigen og frem til Anden Verdenskrig, valget af George W. Bush og ’Krigen mod terror’.

Bogen er et vigtigt og nødvendigt bidrag til en komplet og afbalanceret forståelse af USA’s historie og regnes i dag for en moderne klassiker.

"Det er hele dette lange, brogede, oprørende og ofte hjertegribende forløb, historikeren Howard Zinn så mesterligt udruller i sit store værk 'USA -Folkets Historie'."
***** Egon Kjøller, Nordjyske Stiftstidende

"Ualmindelig gennemarbejdet værk, der på glimrende vis favner USA's historie ... Sproget er let, så selvom det er et murstensværk, flyver man gennem bogens sider ..."
Lektørudtalelse, Louise Urban Andersen

“I 25 kapitler fortælles om landets historie fra Columbus’ ankomst og frem til vor tid. Sproget er renset for fine fagtermer, for bogen er skrevet for menigmand, men det betyder ikke, at det er en læse-let-bog. Der er ikke én overflødig bemærkning, men mange dokumenterende øjenvidneberetninger i det grundige værk, der gør rede for udviklingen i de forløbne 500 år, hvor det fra begyndelsen og hele vejen fremefter har handlet om at skaffe magt og berigelse til en lille elite. I uafhængighedserklæringen er der så smukt indskrevet, at alle mænd er lige, men det gjaldt hverken hvide mænd uden ejendom, kvinder, slaver eller indianere.”
Margit Andersen, Arbejderen

  • Originaltitel: A People’s History of the United States
  • ISBN: 9788772042121
  • Omslagsdesign: Christinna Lykkegaard Nilsson