Skip to content Skip to footer

Stephen Hawking

En fortælling om venskab og fysik
Forfatter:Leonard Mlodinow

En kort, levende og tilgængelig bog om Stephen Hawking og hans store bidrag til fysikken og vores forståelse af det univers, vi bebor, skrevet af hans mangeårige samarbejdspartner og medskribent.

Yderligere information

Sidetal

298

Udgivelsesdato

08.09.2020

Køb bogen

title Beskrivelse

Stephen Hawking var et enestående menneske. På én gang en ikonisk skikkelse i vores populærkultur, skelsættende forfatter og formidler af videnskabeligt stof til den almene læser, en dreven spøgefugl – og sidst, men ikke mindst en helt afgørende forsker, der bidrog med grundlæggende indsigter til vores forståelse af, hvordan den verden og det univers, som har skabt os, er dannet og fungerer.

Fysikeren og forfatteren Leonard Mlodinow mødte første gang Stephen Hawking, da de skrev deres første bog sammen. Leonard og Stephen blev venner – og Mlodinow har været personligt og professionelt tæt på både Hawking, menneskene omkring ham og hans videnskabelige resultater.

I ‘Hawking’ beskriver Leonard Mlodinow i seks kapitler, hvorfor Stephen Hawking var så stor og vigtig en videnskabsmand – og forklarer det, så vi alle kan være med. Det bliver en rejse, hvor vi på blot 200 sider bevæger os med Hawking ind i det mærkværdige og de vilde sorte huller, ser ham bevise, at tiden måske slet ikke findes og følger ham i hans arbejde med teorien om, at der findes mange verdener og parallelle universer. Og hvor vi samtidig møder ham som menneske. Medrivende, bevægende og storslået. Et indblik i et rigt sind og en stor ånds univers.

“En absolut rørende bog om en af de helt store både tænkere og personligheder på fysikkens scene, der om nogen evnede at tage kompleks fysik fra forskerverdenen til mainstream.”
Martin Jørgensen, Lektørudtalelse

  • Originaltitel: Hawking: A Memoir of Friendship and Physics
  • ISBN: 9788772045313
  • Oversætter: Steffen Rayburn-Maarup
  • Omslagsdesign: Sofie Poulsen