Skip to content Skip to footer

Videnskabelige argumenter mod racisme

Hvad vores gener siger (og ikke siger) om forskelle mellem mennesker
Forfatter:Adam Rutherford

I “Videnskabelige argumenter mod racisme” afmonterer Adam Rutherford en række af racismens tåbelige og uvidenskabelige påstande.

Yderligere information

Sidetal

185

Udgivelsesdato

19.05.2022

Køb bogen

title Beskrivelse

Sorte mennesker er ikke bedre til at løbe langt eller hurtigt end hvide mennesker. Hvide mennesker er ikke mere intelligente end sorte. Østasiatiske studerende er ikke naturligt bedre til matematik, jøder har ikke et medfødt talent for penge, og din hudfarve fortæller ikke noget om, hvilken race du tilhører.

Disse og mange andre stereotyper og myter om race er netop de fundamenter, strukturel racisme hviler på. Bogen her giver et videnskabeligt blik på, hvad moderne genetik kan og ikke kan fortælle os om menneskelig forskellighed. Videnskaben er historisk set blevet brugt som et værktøj til at institutionalisere racismen, men i denne bog forsøger Rutherford at vise, hvordan videnskaben kan og bør bruges som et antiracistisk værktøj.

Videnskabelige argumenter mod racisme er et våben til at afmontere pseudovidenskabelige ideer om, at de forskelle, der er mellem os mennesker som individer, kan sige noget om os mennesker som større grupper. Et våben mod racisme.

"Vigtig og læseværdig bog"
❤️❤️❤️❤️❤️
Politiken

  • Originaltitel: How to Argue With a Racist– What Our Genes Do (and Don’t) Say About Human Difference
  • ISBN: 9788772046525
  • Oversætter: Steffen Rayburn-Maarup
  • Omslagsdesign: Christinna Lykkegaard Nilsson & Malene Rauhe