Skip to content Skip to footer

Serafita

Forfatter:Honoré de Balzac

Balzac bliver ofte betragtet som realismens grundlægger, men fra denne historie første gang blev trykt i Revue de Paris I 1834, stod det klart, at han også dyrker og mestrer andre litterære genrer. Og mesteren betragtede selv denne bog som sit hovedværk. Han blander elegant sin tids verdenssyn med myter, filosofi, spiritualitet og religion.

Yderligere information

Sidetal

236

Udgivelsesdato

01.11.2023

Køb bogen

title Beskrivelse

På et slot i Norge nær Strømfjord lever Serafitus. Et sært og melankolsk væsen, der gemmer på en frygtelig hemmelighed. Serafitus elsker Minna, og kærligheden er gengældt med en stormende intensitet. Men Serafitus elsker også Wilfrid, som gengælder kærligheden med en kraft, der ikke engang overgås af naturen selv. Serafitus er en mand, når han er sammen med Minna, og en kvinde, Serafita, når hun er sammen med Wilfrid.

I virkeligheden er Serafita det perfekte, androgyne menneske eller en slags engel – eller et Frankensteins monster. Skabt af forældre i det dunkle lys af Emanuel Swedenbergs rationalistiske mysticisme er hun det fremmeste billede på det nye menneske og den nye religion.

190 år efter historiens første udgivelse spiller bogens temaer ind i den tid, vi står i. Det androgyne som kønsidentitet og som kærlighed. Det er det spirituelle og mystiske, der forener ånd og krop med den vilde, kolde, nordiske natur og tanken om en helt ny måde at være menneske på.

"Honore de Balzac er kendt som realismens fader, men i 'Serafita' (1834) blander han filosofi, spiritualitet og religion med indgående naturbeskrivelser af fx norske fjelde. 'Serafita' er også realistisk samtidigt med, at filosofiske og religiøse emner behandles. Pernille Bergendorff har et tilgængeligt sprog oversat romanen og gjort de vidtløftige religiøse diskussioner lettere at forstå."
Lis Kjeldsmark Gregersen, Lektørudtalelse

 

  • Originaltitel: Séraphîta
  • ISBN: 9788772049403
  • Oversætter: Pernille Bergendorff
  • Omslagsdesign: Christinna Lykkegaard Nilsson
  • Forord / Efterskrift: Pernille Bergendorff