Skip to content Skip to footer

Robusthed

Forfatter:Poul Lundgaard Bak

En redskabsbog for professionelle og forældre

I denne bog fortæller fagpersoner fra Danmark og Grønland om deres arbejde med robusthed i samværet med børn og unge.

Yderligere information

Udgivelsesdato

18.04.2017

Sidetal

203

Køb bogen

title Beskrivelse

Bogens artikler beskriver, hvordan man med viden og redskaber fra Robusthedsprogrammet, som er en del af Forskningsprogrammet for Mental Børnesundhed under Komiteen for Sundhedsoplysning, kan støtte børn og unge i deres hverdag og udvikling.

Bogen er fyldt med forskningsforankret viden, praktiske erfaringer og fortællinger om tankevækkende oplevelser i mødet med børn og unge.

Bogen indeholder artikler fra skole-, special-, sundheds- og socialområde, rusmiddelbehandling og terapi, men redskaberne kan bruges af alle på tværs af fagområder, ligesom bogen indeholder masser af inspiration og konkrete værktøjer til forældre og andre, der vil vide mere om robusthed hos børn og unge.

Redigeret af overlæge Poul Lundgaard Bak.

"... kortfattet, klar og yderst praktisk orienteret. Teknikkerne og rammeværket i robusthedsprogrammet er så enkle, at man stort set kan lære dem på en eftermiddag."
Damian Arguimbau, Weekendavisen

"'Robusthed – en redskabsbog for professionelle og forældre' vil være et godt supplement i samlingen af psykologibøger, og på professionsuddanelserne en oplagt fagbog til børn-unge-området, og meget egnet til træning af pædagogisk personale."
Elsebeth Nielsen, P – Psykologernes Fagmagasin

"... skrevet af fagpersoner, der ved, hvad de har med at gøre, og praksisperspektivet gør bogen mere end interessant ... Det er så rart, at vi her har en konkret bog med virkelige erfaringer, der kan bruges til noget, i stedet for mange af de her smarte ”opskriftsbøger”, hvor der står noget om, hvordan man kan optimere."
Heidi Friborg Christophersen, Folkeskolen.dk

"Det er en yderst relevant, aktuel og vedkommende udgivelse, som via de mange forskellige vinkler på robusthedsbegrebet kommer godt rundt om emnet og giver en udførlig indføring i robusthedsproblematikker samt redskaber til arbejdet med robusthed. Bogen kan både læses i sin helhed eller relevante artikler kan læses uafhængigt af resten af bogen."
Henrik Munch Jørgensen, Lektørudtalelse

  • Originaltitel: Robusthed
  • ISBN: 9788771297690
  • Omslagsdesign: Christinna Lykkegaard Nilsson