Skip to content Skip to footer

Løgstrup & sygeplejen

Forfatter:Kari Martinsen

… tager udgangspunkt i K.E Løgstrups filosofi og viser, hvordan den kan inspirere i arbejdet med syge og døende mennesker.

“… det er både spændende (i en næsten dramatisk forstand) og meget tankevækkende at overvære mødet mellem sygeplejen og Løgstrups etik.”
Nils Gunder Hansen, Kristeligt Dagblad

Yderligere information

Sidetal

187

Udgivelsesdato

23.03.2012

Køb bogen

title Beskrivelse

‘Løgstrup & sygeplejen’ tager udgangspunkt i K.E Løgstrups filosofi og viser, hvordan den kan inspirere i arbejdet med syge og døende mennesker. De grundlæggende tanker i Løgstrups hovedværk, Den etiske fordring, gennemgås og sættes i relation til en række udfordringer og dilemmaer, som sygeplejersken står i, blandt andet omsorg, ansvar, sansning og den konflikt mellem travlhed og nærvær, som mange professionelle i sundhedsvæsnet oplever i deres daglige arbejde.

“Det er et grundlæggende træk ved vores tilværelse, at vi er sårbare og afhængige af hinanden, at vi er udleveret til andres varetagelse. Sårbarheden viser, at livet er skrøbeligt, at det kan ødelægges. Vi er ufuldkomne mennesker, og sårbarheden kan vendes mod os og bruges til at ødelægge os. Samtidig er sårbarheden en forudsætning for indlevelse i andres lidelse og en opfordring til at blive taget vare på. Set i dette perspektiv er sårbarheden en styrke. Det er af fundamental betydning for patienterne, at sygeplejersken magter at forholde sig til patientens og også sin egen sårbarhed i sundhedsvæsenets rum.”
– Kari Martinsen i bogens indledning

"... det er både spændende (i en næsten dramatisk forstand) og meget tankevækkende at overvære mødet mellem sygeplejen og Løgstrups etik."
Nils Gunder Hansen, Kristeligt Dagblad

  • Originaltitel: Løgstrup & sygeplejen
  • ISBN: 9788779558441
  • Oversætter: Joachim Wrang
  • Omslagsdesign: Joyce Grosswiler