Skip to content Skip to footer

Livet er et skakspil

Forfatter:Garry Kasparov

Kasparov var som skakspiller kendt for sin selvsikre, aggressive, angribende stil. I bogen viser han, hvordan denne tilgang også kan bruges i livets kampe.

Yderligere information

Udgivelsesdato

08.11.2012

Sidetal

336

Køb bogen

title Beskrivelse

Bogen indkredser, hvordan man både kan få succes som skakspiller og som menneske, hvis man forstår at lægge den rette strategi og evner at tænke taktisk. Kasparov peger på, hvordan den rette kombination af talent, forberedelse og engagement kan realisere menneskers potentiale og skabe vindere.

Undervejs fortæller Kasparov indsigtsfulde og underholdende anekdoter om skakhistoriens store mestre og om de bedste krigsstrateger i historien som Napoleon og Bismarck. Og vi hører desuden om erhvervslivets strategiske kampe mellem fx Microsoft og Apple. Kasparovs politiske kamp mod sin nye ærkerival præsident Putin, som han udfordrede til præsidentposten ved valget i 2008, spiller en stor rolle i den sidste del af bogen.

"Der er uomtvisteligt livsvisdom i den tidligere skak-verdensmester Garri Kasparovs bog 'Livet er et skakspil' ... At der virkelig her er ideer at hente for såvel politikeren som erhvervslederen, er der ikke spor tvivl om."
John Bech, Helsingør Dagblad

"Fortællinger om sejre og nederlag pryder generelt bogen, og Kasparov leverer, når han i en slags dialog med sig selv reflekterer over sit eget intellekts volumen og forestillingsevnens uendelige potentiale."
Jakob Chor, Berlingske

"Bogen giver et personligt indblik i den historisk dygtige skakspiller, der som 22-årig kunne kalde sig verdensmester i skak, og i personen, der 27 år senere sammen med de rebelske kvinder fra Pussy Riot er blevet et af de stærke symboler på kampen for et frit Rusland."
B.T.

  • Originaltitel: How life imitates chess
  • ISBN: 9788771290417
  • Oversætter: Joachim Wrang
  • Omslagsdesign: Christian Hvid