Skip to content Skip to footer

Kunst og etik

Forfatter:K.E. Løgstrup

Den danske teolog og filosof K.E. Løgstrup er bedst kendt for sin klassiker Den etiske fordring, men skrev mange bøger om etik.

I denne bog drøfter Løgstrup blandt meget andet kunstnerens etiske holdning til sit eget værk. Men han skriver også om filmen som kunstart, om digternes og psykologens syn på kærligheden og om Edvard Brandes’ dramaer.

Yderligere information

Sidetal

300

Udgivelsesdato

02.10.2020

Serie Løgstrup Biblioteket
Køb bogen

title Beskrivelse

Er det nu rigtigt, at kunstværket er blevet til af erfaringer af, hvad der ikke er kultur, og at etik er spontane svar på udfordringer, der kommer til os fra de grundvilkår for vor tilværelse, der ligger før vor kultur, så består der den mulighed, at kunst og etik nærmer sig hinanden, jo mere vi nærmer os deres oprindelse?

De fjerner sig derimod fra hinanden, jo mere vi tager kunstværket som bare kulturting, etikken som bare forskrift og norm. Og ender vi med kun at tage kunst og etik som kulturresultater, er det klart, at de intet kan have med hinanden at gøre. Bliver etikken til en serie underbundne og afsnørede forskrifter og normer, er det vitterligt et overgreb at anlægge etiske synspunkter i sin bedømmelse af et kunstværk.

Blot er der det at føje til, at det er en opfattelse af etikken, der også etisk set er gal. Det skal være indrømmet, at det er den gængse opfattelse, alligevel gør vi bedst i at lade den fare.

  • Originaltitel: Kunst og etik
  • ISBN: 9788772044729
  • Omslagsdesign: Sofie Poulsen