Skip to content Skip to footer

King

Et liv
Forfatter:Jonathan Eig

Et omfattende portræt af den ikoniske figur, der dykker ned i og yder retfærdighed til nogle af hans radikale visioner og den betydning han har haft. Bogen kaster ikke blot nyt lys over Kings bemærkelsesværdige karriere, men humaniserer ham på en måde, der gør ham til mere end blot et symbol på håb og trods, men også til en fejlbarlig mand, en humoristisk mand, en familiefar og en ægtemand.

 

Yderligere information

Sidetal

659

Udgivelsesdato

24.08.2023

Køb bogen

title Beskrivelse

Martin Luther King Jr. var den modige leder af den amerikanske borgerrettighedsbevægelse, men i dag er det kun de færreste, der kender mere til ham end hans fire simple ord: “I have a dream”.

Som det så ofte sker, når vi kommer til at gøre virkelighedens helte til superhelte og forenkler betydningsfulde mænd og kvinders liv i et forsøg på at sammenfatte den lektie, de forsøgte at lære os, mister vi deres storhed af syne. Så formår vi ikke at ære dem som virkelige mennesker, der opnåede virkelige resultater. Denne fejl er vi så småt ved at begå med Martin Luther King. Tiden er derfor rigtig til at kaste et frisk  blik på hans liv, og behovet for det er presserende: Tusinder af tidligere ukendte dokumenter har set dagens lys, og mange af Kings venner, følgere og fortrolige har været ivrige efter at fortælle. Og dem, som stadig kan give førstehåndsberetninger, nærmer sig det punkt i deres liv, hvor de skal høres nu, hvis ikke deres historier skal være tabt for altid.

Bogen om King er et omfattende portræt af den ikoniske figur, der dykker ned i og yder retfærdighed til nogle af hans radikale visioner og den betydning han har haft.Bogen kaster ikke blot nyt lys over Kings bemærkelsesværdige karriere, men humaniserer ham på en måde, der gør ham til mere end blot et symbol på håb og trods, men også til en fejlbarlig mand, en humoristisk mand, en familiefar og en ægtemand.

"Bogen vil ikke trække ikonet ned fra den piedestal, hvor han har stået siden snigmordet i Memphis i 1968, da han var 39 år gammel. Pladsen er kun mere fortjent, når man forstår, at King ikke kun var forfulgt af sydens voldelige racister og J. Edgar Hoovers skruppelløse FBI, men også af store dele af den sorte borgerrettighedsbevægelse og, hvad ingen før Jonathan Eig har dokumenteret så grundigt, sin egen tvivl og angst."
Markus Bernsen, Weekendavisen

"Et brag af en bog om en af verdens største helte ... Jonathan Eig, forfatteren, udfolder historien om King på en så medrivende måde, at man simpelthen har det, som om "man var der selv". Og Eig, som tidligere har skrevet mesterværker om Muhammed Ali og Lou Gehrig (en af USA's meste kendte baseballspillere), har ganske enkelt været så tæt på, man kan komme, når man tænker på, at King døde for mere end et halvt århundrede siden."
⭐⭐⭐⭐⭐⭐
Jyllands-Posten

"Der er i det hele taget mange overraskende detaljer i Eigs digre værk. Man kommer ind under huden på legenden, og det er forfriskende og menneskeligt at læse, hvordan King, der blev så berømt en taler, havde problemer med at komme i gang med at tale og var meget nervøs i lang tid … nu kan man i det mindste læse Eigs medrivende beretning om et på alle måder hæsblæsende og vigtigt liv."
❤️❤️❤️❤️❤️
Marcus Rubin, Politiken

"Jonathan Eig tegner i sin store biografi et stærkt personorienteret og psykologiserende portræt af Martin Luther King"
Information

  • Originaltitel: King
  • ISBN: 9788772045450
  • Oversætter: Hans-Jørgen Birkmose
  • Omslagsdesign: Malene Rauhe