Skip to content Skip to footer

Kafka på stranden (PB)

Forfatter:Haruki Murakami

En japansk nyklassiker om den unge Kafka Tamura, der løber hjemmefra og den gamle kattetaler Nakata, der møder den mystiske Johnny Walker.

Yderligere information

Sidetal

459

Udgivelsesdato

01.10.2012

Køb bogen

title Beskrivelse

På sin femtenårs fødselsdag stikker Kafka Tamura af hjemmefra. Blandt de få ting, han tager med, er et fotografi af ham selv og hans storesøster fra dengang, han var tre år, og hun var ni. De sidder på en strand og ler lykkeligt.

Men Kafka kan slet ikke huske, at han har været lykkelig. Han har hverken set sin mor eller sin søster siden dengang, og hans far, som han nu flygter fra, har plantet en sælsom spådom hos ham.

En dag stiger han på natbussen i Tokyo og påbegynder sin rejse mod øen Shikoku, som han føler sig draget imod. Her ved han, at ingen vil finde på at lede efter ham.

"Det hverken kan eller skal betvivles, at 'Kafka på stranden' er Romankunst med stort R – komplekst, fabulerende, mangestemmigt, dybt, og slet, slet ikke til at lægge fra sig, når man får begyndt. Verdenslitteratur er et rammende prædikat, ikke blot fordi kvaliteten er høj, men også fordi romanen på eminent vis lader østlig mytologi, mystik og kultur blande sig op med vestlig ditto."
Per Krogh Hansen, Berlingske Tidende

  • Originaltitel: Umibe no Kafuka
  • ISBN: 9788771290066
  • Oversætter: Mette Holm
  • Omslagsdesign: Joyce Grosswiler